EXCLUSIV  Dana Lascu, redactorul-șef al DC MEDICAL, premiu la „Privește-mă prin ochii mei”: trei articole de top

Redactorul-șef al DC MEDICAL, jurnalistul Dana Lascu, a fost premiată astăzi, la Muzeul Cotroceni, în finalul Concursului „Privește-mă prin ochii mei”, organizat de Asociația pentru Sprijinirea Paciențillor cu Tuberculoză Multidrog Rezistentă. Premiul i-a fost înmânat de președintele Comisiei pentru Sănătate din Senat, dr. Laszlo Attila.

Pentru al treilea an consecutiv, Asociaţia pentru Sprijinirea Pacienţilor cu Tuberculoză Multidrog Rezistentă – ASPTMR, condusă de Cătălina Constantin și Ștefan Răduț - a provocat jurnaliștii români să se înscrie în concursul „Priveşte-mă prin ochii mei!". La această ediție, materialele publicate și ulterior înscrise în concurs trebuiau să atingă una dintre următoarele temele:

a. Tuberculoza privită prin ochii unui pacient.

b. Politicile Statului în susținerea pacientului cu tuberculoză.

c. Tuberculoza și excluderea sociala.

d. Boală veche, tratament vechi, provocări și soluții în descoperirea de noi vaccinuri și medicamente.

Concursul se adresa tuturor jurnaliştilor și blogerilor, precum și studenţilor la Jurnalism sau Ştiinţe ale Comunicării, dar şi studenţilor facultăţilor de imagine şi regie de film şi TV, care doreau să realizeze un material audio-video sau scris pentru campania de luptă împotriva tuberculozei.

Redactorul-șef al DCMEDICAL, trei materiale înscrise în concurs

În concurs s-a înscris și colega noastră Dana Lascu, redactorul-șef al recent lansatului ziar online de sănătate DC MEDICAL. Jurnalist cu mai mult de 20 de ani de experiență în presă, Dana Lascu a ales să propună distinsului juriu trei dintre materialele realizate de ea pentru DC MEDICAL, mai precis: prezentarea proiectului de ordin de ministru „Tratarea tuberculozei, modificări și bani mai mulți", recenzia pe care a realizat-o pe marginea Planului strategic american de Luptă contra Tuberculozei intitulată „EXEMPLU: Plan strategic pentru combaterea tuberculozei" și materialul-prezentare a unei descoperiri de ultimă oră - „Tratamentul tuberculozei, secvențiere genomică - test de rezistență la medicamente".

Câştigătorii concursului au fost aleși de o comisie de jurizare formată din reprezentanţi ai ASPTMR şi TB Europe Coalition (Coaliţia Europeană de Luptă împotriva Tuberculozei), sub înaltul patronaj al consilierului de stat de la Departamentul de Sănătate al Președinției României, conf.univ.dr Diana Loreta Păun, iar preşedintele comisiei a fost dr. Jonathan Stillo.

Premiu pentru excelență

Juriul a considerat că materialele colegei noastre sunt valoroase pentru nobila cauză care este lupta contra tuberculozei, așa că, la Gala desfășurată la Muzeul Cotroceni, colega noastră, Dana Lascu, a fost premiată, alături de alți colegi jurnaliști. Diploma de excelență i-a fost înmânată de președintele Comisiei pentru Sănătate din Senat, dr. Laszlo Attila, care a felicitat-o pe activitatea jurnalistică, în prezența distinșilor oaspeți.

România este, așa cu știți este ţara din Uniunea Europeană cu cele mai multe cazuri noi de tuberculoză înregistrate în fiecare an, incidenţa fiind de 6,5 ori mai mare decât restul Uniunii. Cu toate acestea, Legea Tuberculozei se află în dezbatere, la Parlament, de 2 ani, abia recent reușind să fie aprobată de Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților. „Acum, legea tuberculozei își așteaptă rândul pentru votul în plen", a anunțat Paula Rusu, jurnalist și blogger cunoscut, care a amfitrioana galei de premiere a Concursului „Privește-mă prin ochii mei".

Rând pe rând, la gala de premiere au avut cuvântul atât reprezentanți ai Ministerului Sănătății, Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, cât și reprezentanți ai organizațiilor de Pacienți și ai celor din Coaliția pentru Sănătate Europeană, toți manifestându-și angajamentul de a lupta în continuare pentru eradicarea tuberculozei până în 2030, așa cum o prevede planul mondial de luptă contra acestei boli infecțioase transmisibile care este 9-a cauză de deces în lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel