Daea, răspuns pentru Iohannis în scandalul pestei porcine

Petre Daea
Petre Daea

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a răspuns criticilor venite din partea președintelui Iohannis și societății civile, care au acuzat guvernul că nu a aplicat măsurile de prevenție în cazul răspândirii virusului pestei porcine africane. 

Daea a spus în emisiunea "Punctul de întâlnire", de la Antena 3, realizată de Radu Tudor, că se iau măsuri de mai mulți ani și că lucrurile nu sunt deloc scăpate de sub control.

"Le-aș spune ce am făcut, ce înseamnă pesta porcină africană, le-aș spune că nu am stat niciun moment, că nu am privit de la distanță, cu lejeritate, ba dimpotrivă, aș putea demonstra clar ce s-a făcut în fiecare moment în data în care acest ministru al agriculturii, pe care îl aveți astăzi lângă dvs. s-a așezat pe scaunul acesta de mare responsabilitate la nivelul țării, zi de zi, pentru că știam, cunoșteam ce înseamnă acest virus", a declarat Daea.

Ministrul a spus că în țări precum Bulgaria s-a detectat virusul la sute de kilometri de graniță după ce intrase în țară spre deosebire de România unde medicii au identificat virusul la 5 kilometri de graniță. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel