Dacia Mioveni ia vacanță. Angajații, trimiși în șomaj tehnic

uzina-dacia
uzina-dacia

Dacia Mioveni își sistează temporar activitatea. Cea mai mare parte a angajaților din uzina de mașini argeșeană vor rămâne în șomaj tehnic timp de trei zile, cu mențiunea că perioada s-ar putea prelungi la șapte zile.

În zilele de 18 şi 19 iunie şi 2 iulie, circa 9.000 din cei 13.500 de angajaţi de la Dacia Mioveni vor beneficia de șomaj tehnic, interval în care vor primi doar 85% din salariu, potrivit România TV.

Decizia conducerii a fost luată pentru a rezolva problema supraofertei, Dacia aflându-se într-o situație delicată, din cauza stocurilor acumulate considerabil atât pe platforma unităţii, cât şi în reţeaua comercială.

Angajații sunt nemulțumiți de măsura instituită de Dacia, deși conducerea unității producătoare de mașini susţine că este singura soluţie pentru a evita concedierile.

Dacia își sistează, pentru a doua oară în acest an, producția, dar speră ca Guvernul să dea un răspuns favorabil solicitării triplării sumelor alocate pentru programul "Rabla", ceea ce ar avea efect o cifră mai mare de vânzări de automobile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel