EXCLUSIV  Cea mai prezentă instituție românească în diaspora. Nu e nicio altă prezență, comparată ca număr, în momentul de față / video

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Părintele George Vâlcu, preot paroh al Parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din Antwerpen, Belgia, a fost invitat la emisiunea „Departe de România", de pe DC News, ȘtiriDiaspora și DC News TV, unde a vorbit despre importanța Bisericii în comunitățile din diaspora. 

Părintele George Vâlcu a început prin a clarifica că rolul principal al Bisericii nu este lucrarea socială, culturală sau educațională, ci este acela de a împărtăși oamenilor harul lui Dumnezeu și de a-i apropia de El. Acesta a subliniat importanța comunității și rolul său în susținerea și încurajarea reciprocă în credință și în viață.

„Oamenii vin din ce în ce mai puțin la biserică, însă Biserica este un liant al comunității de acolo. Oamenii merg la biserică, se ajută între ei. Cum se văd lucrurile de la dumneavoastră din Antwerpen?”, a întrebat Gabriel Nuță-Stoica, moderatorul emisiunii. 

„Simt nevoia să încep cu o observație pentru că uneori am văzut că lucrarea aceasta extra bisericeasca a bisericii, lucrarea socială, culturală, educațională, este invocată că prim argument pentru existența însăși a Bisericii. Eu simt nevoia să spun că Biserica nu se ocupă cu lucrarea socială, culturală, educațională, ci preocuparea de baza a Bisericii este să împărtășească oamenilor harul lui Dumnezeu, să-i aducă pe oameni aproape de Dumnezeu, să-l aducă pe Dumnezeu mai prezent în viața oamenilor. Cu asta ne ocupăm noi, în primul rând, și asta este motivația de a fi.

Dacă încerci, în mod onest și coerent, să faci voia lui Dumnezeu în viața ta, nu va dura mult până să descoperi că treaba asta nu se face de unul singur, ci se face împreună cu fratele tău, cel de lângă tine, iar dacă cel de lângă tine are o nevoie, nevoia lui e nevoia ta. 

Nu puțini sunt cei care ajung la bisericile românești de aici într-un moment de cumpănă, un moment în care au nevoie de sprijin. Primesc sprijinul acesta, dar în egală măsură venind în biserică, participând la o slujba, ascultând un fragment din Sfânta Evanghelie, ceva încolțește în inima lor. Așa se face că lucrurile merg cumva împreună.", a spus părintele George Vâlcu. 

 

Biserica, cea mai prezentă instituție românească

Părintele George Vâlcu a subliniat că Biserica este cea mai prezentă instituție românească în comunitățile din diaspora, având aproximativ 1300 de parohii în Europa. 

„Biserica este cea mai prezentă instituție românească în comunitățile din diaspora. Sunt vreo 1300 de parohii în Europa. Nu e nicio altă prezență românească, comparată ca număr, în momentul de față. În orașele cele mai micuțe, unde există câteva sute de români, există o parohie românească unde oamenii se adună să se întâlnească cu Dumnezeu, dar și să se întâlnească unii cu alții.

Cam aceasta este coloana vertebrală a ceea ce se întâmplă în biserică. Sunt programe sociale. Noi încercăm să ne mobilizăm, să ajutăm nu doar pe cei de aici. Ne aducem aminte de multe ori și de cei din România și avem anumite campanii, strângem haine, trimitem cadouri de Crăciun pentru copiii din România, încercăm să pregătim pentru școală, aproape în fiecare an, câteva zeci sau o sută de copii din zone mai defavorizate, mai nevoiașe mai ales din mediul rural.", a spus părintele George Vâlcu la emisiunea „Departe de România", de pe DC News, ȘtiriDiaspora și DC News TV. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel