Curba morții. Alina a fost numărul 282. Părinții, în izolare, i-au văzut sicriul de la balcon. ”Mamă, am Covid, mamă, cred că am să mor”

Ca în fiecare bilanț al morții, el e construit din numere, nu din suferințe. În spatele fiecărui număr, prezentat sec ”bărbat, 70 de ani, Suceava, decesul numărul ...” stă un om, o familie, o durere. Inima ne tresare la vreun tânăr, cum a fost Alina, 27 de ani. Se lupta cu leucemia, iar COVID-19 i-a luat ultima șansă la viață.  

Părinții au văzut sicriul fetei lor de la balcon. Într-un moment devastator emoțional, Alina, 27 de ani, a fost dusă pe ultimul drum în liniște și anormalitate. Mama ei a plâns-o în casă, îndurerată că nu a putut fi lângă fiica ei nici în ultimele clipe de viață, nici în ultimele momente, pe ultimul drum. 

Nu, mamă, eu am să mor. Şi cred că a buşit-o plânsul şi a închis telefonul”

Pentru observator.tv, mama Alinei poveștește ultima conversație telefonică purtată cu fiica sa: ”Mamă, am Covid, mamă, cred că am să mor. Nu, mamă, că eşti tânără şi rezistă corpul. Nu, mamă, eu am să mor. Şi cred că a buşit-o plânsul şi a închis telefonul. Atâta au fost cuvintele ei. Se sufoca.”

Alina iubea copii și recent își întâlnise marea iubire. Însă ducea deja o luptă cruntă, avea leucemie. ”Am internat-o la hematologie la Spitalul din Piatra Neamț. I-au făcut tratament cu sânge, cu trombocite şi i-au luat şi testul pentru coronavirus. Odată ce i-au luat testul din spital, ei au bănuit ceva că este în spital.” spune mama Alinei. 

”Dar cum, am zis, o ducem ca pe-un câine?”

Când au aflat că nu-și vor putea duce copilul la mormânt, mama Alinei a rămas înmărmurită: ”Dar cum, am zis, o ducem ca pe-un câine? Nu facem nimic? Nu se poate, nu se poate, nu se poate!”. 

Primarul spune că n-a putut face mai mult decât să treacă cu sicriul fetei pe sub balconul familiei: ”Atât am putut să fac pentru ei, omeneşte, am mers maşina morturară şi a oprit în faţa blocului unde locuiesc părinţii şi ei au putut doar să vadă sicriul.”

Și iubitul tinerei de infectat cu coronavirus și spune că nu e bine. ”Mie mi-au făcut testul sâmbătă şi m-au trimis cu ce eram acasă, cu autobuzul, pe jos, pe ei nu i-a interesat.” spune el. 

Și totuși, sâmbătă, pentru România, Alina a fost doar un număr, numărul 282: 

”Deces 282

Femeie, 27 de ani din județul Neamț.

Data internării: 16.03.2020 pe secția hematologie a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț cu afecțiuni onco-hematologice.

Data recoltării: 27.03.2020

Data confirmării: 29.03.2020

În data de 04.04.2020 este transferată în secția ATI.

Data decesului: 10.04.2020.

Pe perioada internarii in sectia de hematoogie a fost îngrijită de o asistentă medicală, care a fost contact cu un pacient ulterior confirmat cu COVID-19.

Condiții medicale pre-existente: sdr. mielodisplazic, pancitopenie severa".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel