Curăță covorul fără efort: va arăta perfect cu un truc simplu

Curăță covorul fără efort, va arăta din nou cu un truc simplu. Sursa foto: freepik.com
Curăță covorul fără efort, va arăta din nou cu un truc simplu. Sursa foto: freepik.com

Ai vărsat din greșeală o băutură pe covor și nu știi ce să faci? Avem soluția magică pentru a-l curăța și a-i reda strălucirea de odinioară.

Covoarele sunt un element de bază în fiecare casă. Acestea decorează și acoperă podeaua sufrageriei, oferindu-i o notă unică interiorului tău. Singurul dezavantaj al covoarelor este că se murdăresc rapid și pot acumula praf, urme de noroi și păr de animale. Așadar, dacă ești în căutarea unui truc ingenios pentru a păstra aspectul frumos al covorului fără să te obosești?  

Covorul  arată gri și nu știi  cum să-i redai culoarea? Nu este nevoie să recurgi la măsuri drastice. Poate că nu știi, dar o tabletă pentru mașina de spălat vase poate face minuni la tot felul de pete de pe covor. Acest produs oferă un amestec puternic de substanțe de curățare care elimină în profunzime petele și murdăria. 

Trucul genial cu care plantele tale vor înflori foarte repede: ai de urmat câțiva pași

Pentru început, curăță covorul, folosind un aspirator sau o perie. Pune tableta pentru mașina de spălat vase într-un lighean cu apă fierbinte și lasă-o să se topească.

O cârpă din microfibră, suficient de mare, cât ar acoperi diametrul unui capac de tigaie, se scufundă în această soluție. Stoarce cârpa și acoperă cu ea un capăt de tigaie, legând cele patru colțuri de mâner.

Ține capacul de mâner și freacă petele de pe covor. Cu această metodă vei curăța o zona mai mare a covorului. Clătește covorul cu o altă cârpă curată. Apoi lasă covorul să se usuce la aer. Fără îndoială, rezultatul va fi impecabil.

Trucul genial cu care plantele tale vor înflori foarte repede: ai de urmat câțiva pași

Curățarea unui covor poate fi dificilă când pe el sunt pete de vin, ceai sau cafea. Dar tot ce ai nevoie este puțin timp și câteva produse naturale.

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai bune produse de curățare uscată a covoarelor. Bunicile noastre nu au încetat niciodată să laude bicarbonatul de sodiu, care face parte dintr-o listă lungă de produse de uz casnic, folosite pentru curățenie. Este, de asemenea, cea mai simplă și mai eficientă soluție pentru o spălare cu uscare rapidă.

După ce ai aspirat covorul, stropește-l din belșug cu bicarbonat de sodiu. Cu o perie moale, fă  mișcări circulare pentru ca produsul să pătrundă în firele covorului. Lasă să acționeze câteva ore înainte de a-l aspira.

Pe lângă faptul că este o curățătorie chimică bună, bicarbonatul de sodiu este un excelent deodorizant. De asemenea, vă curăță și covoarele albe.

Amestecă zahăr și oțet: o combinație miraculoasă pentru a economisi bani

Folosește apă carbogazoasă pentru a reînvia culoarea unui covor. Spre deosebire de bicarbonatul de sodiu, apa carbogazoasă este un produs de uz casnic neobișnuit, dar foarte eficient pentru petele încăpățânate de pe covoare. Această băutură este capabilă să acționeze eficient împotriva petelor și murdăriei care se acumulează pe fibre. Cum? Datorită acțiunii bulelor care pătrund în interiorul fibrelor și dizolvă murdăria și impuritățile.

O cârpă moale se înmoaie în apă minerală și se pune pe covor. Lasă lichidul să acționeze câteva minute înainte de a freca pata cu un burete sau o perie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel