Cunoaște-ți riscul de infectare cu COVID-19, pe o scară de la 1 la 10. Ce risc ai dacă stai la plajă sau pe terasă

Un studiu recent arată riscul cu care o persoană s-ar putea infecta cu coronavirus în funcție de ceea ce face. 

Un studiu efectuat de Texas Medical Association și dat publicității arată pe o scară de la 1 la 10 care este riscul de a te infecta cu noul coronavirus, în funcție de acțiunile pe care le întreprinzi. 

Spre exemplu, cel mai mic risc de infectare este atunci când îți verifici poșta (plicurile), dacă mergi la un camping, joci tenis sau pui combustibil în autoturism. 

Un risc moderat spre scăzut este atunci când mergi la cumpărături, ieși afară pentru o plimbare, alergare sau dacă joci golf. 

Nivel 4 de infectare este dacă mergi la un muzeu sau dacă te plimbi prin zone aglomerate de oameni. Risc de acest nivel este și dacă mănânci pe terasa unui restaurant. 

Risc moderat de infectare 

Risc de nivel 5-6 de infectare este dacă mergi la cumpărături într-un mall, mergi la cină la cineva acasă, mergi la plajă, lucrezi o săptămână într-o clădire de birouri sau înoți într-o piscină. 

Risc mai mare de infectare 

Un risc mai mare de infectare cu noul coronavirus ar putea fi dacă mergi la un salon de înfrumusețare, mănânci în interiorul unui restaurant, participi la o nuntă sau la o înmormântare, îmbrățișezi sau săruți pe cineva. 

Risc major de infectare 

Specialiștii au analizat că un risc major de infectare, de nivel 10, reprezintă acțiuni precum exercițiile fizice la o sală de fitness, dacă mergi într-un parc de distracții sau la un film la cinema. Risc major mai reprezintă și participarea la evenimente sportive, precum un meci de fotbal, sau participarea la un concert cu o aglomerare foarte mare.

Iată graficul complet 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel