Cum va arăta un meci din Liga 1. Măsuri stricte, luate de FRF

Federaţia Română de Fotbal a luat măsuri stricte pentru desfășurarea meciurilor de fotbal din Liga 1 de după pandemia de coronavirus. 

Federaţia Română de Fotbal şi Liga Profesionistă propun ca meciurile din Liga 1 să fie jucate fără spectatori, cu maxim 125 de persoane la fiecare partidă. În România, antrenamentele cu echipa ar trebui să înceapă în mai, iar sezonul s-ar relua în iunie, scrie Mediafax. 

Pe 9 martie au fost disputate ultimele meciuri din Liga 1, campionatul fiind suspendat din cauza epidemiei de coronavirus. Acum, după şapte săptămâni fără fotbal, Federaţia şi Liga Profesionistă de Fotbal din România au realizat un plan pentru reluarea sezonului, care ar putea reîncepe în luna iunie.

Meciuri cu poarta închisă 

Meciurile din Liga 1 se vor disputa cu poarta închisă, iar la fiecare partidă vor avea voie maximum 125 de persoane, număr care include jucătorii, staff-ul tehnic, arbitri, dar şi cadre medicale, jurnalişti, copii de mingi.

Această propunere va fi prezentată autorităţilor din România, care vor decide dacă protocolul oficialilor stabilit de FRF şi LPF poate fi realizat. În plus, propunerea conţine şi solicitarea ca atât jucătorii, cât şi restul celor prezenţi la meci, să fie testaţi de coronavirus înaintea meciurilor.

Plan de reluare a campionatelor 

Germania a fost prima ţară din Europa care a venit cu un plan clar de reluare a campionatelor de fotbal, Bundesliga şi Liga a II-a. Maxim 300 de persoane la meciurile din Bundeliga vor avea voie la un meci, împărţite atât pe stadion, cât şi în afara lui. În plus, nemţii au cerut şi 25.000 de mii de teste de coronavirus, pentru jucătorii şi participanţii la partidele de fotbal. În Germania, majoritatea cluburilor se antrenează de mai mult de trei săptămâni.

„Dacă începem pe 9 mai suntem pregătiţi, iar dacă începem mai târziu tot suntem pregătiţi", a spus directorul executiv al Federaţiei de Fotbal, Christian Seifert, potrivit bbc.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel