Cum se folosește și la ce ajută un pedometru

Medicii recomandă să mergem pe jos cel puțin 30 de minute zilnic pentru a beneficia de efectele pozitive ale mersului pe jos. Sau să facem 10.000 de pași zilnic. Aici intervine pedometrul. Află în continuare cum se folosește pedometrul și la ce ajută. 

Pedometrul este un instrument extrem de util în măsurarea pașilor pe care îi faci. Acest dispozitiv electronic poate fi purtat la curea și poate îndeplini și funcții mai complexe decât contabilizarea numărului de pași. Pedometrele mai performante îți pot indica distanța parcursă și caloriile arse, unele au încorporate funcții precum ora, alarma, lanternă sau chiar radio.

Pedometrul, un dispozitiv motivațional

Odată ce vei începe să porți un pedometru nu te vei mai lipsi de el. Acest instrument este extrem de motivațional pentru că, deși mulți dintre noi avem impresia că mergem foarte mult pe jos, ecranul pedometrului vine și ne trezește la realitate cu cifre dezamăgitoare, dar ne și ambiționează să facem mai multă mișcare.

Acest lucru a fost demonstrat științific de cercetătorii de la Universitatea Stanford, care au descoperit că persoanele care folosesc pedometrul sunt mult mai dornice să facă mișcare, își stabilesc obiective și fac tot posibilul să le îndeplinească. Iar un număr mai mare de pași înseamnă mai multă mișcare, mai multe calorii arse, un procent mai mic de grăsime corporală și tensiune arterială în limitele normale, deci un risc mai scăzut de probleme cardiovasculare, obezitate, diabet și alte boli care afectează calitatea vieții.

Cum se folosește pedometrul

Pentru ca pedometrul să înregistreze pașii făcuți într-o zi, este nevoie ca mai întâi de toate să setezi lungimea pasului în mers moderat. De exemplu, dacă parcurgi 5 metri în 5 pași înseamnă că lungimea pasului tău este de un metru și aceasta este valoarea pe care trebuie să o introduci în pedometru.

Unele pedometre dețin și caracteristici speciale pentru funcția de alergat sau jogging, caz în care lungimea pasului va fi mai mare. Această valoare trebuie măsurată în alergare. Nu uita că pedomentrul îți contorizează activitatea pe baza setărilor inițiale.

Pedometrul în cura de slăbire

Pedometrele multifuncționale îți arată numărul de calorii arse în funcție de distanța parcursă. Pentru asta este nevoie să introduci greutatea pe care o ai în pedometru, deoarece este un element important în calculul caloriilor arse. Astfel, la finalul zilei, pedometrul va afișa rezultatul kilometrilor parcurși în ziua respectivă, numărul pașilor și caloriile consumate.

Pedometrul cu capacitate de memorie îți indică evoluția ta pe o durată determinată de timp și vei ști mai bine cum să îți controlezi regimul alimentar în funcție de distanța parcursă și caloriile arse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel