Cum să slăbești în mod natural, fără dietă. Rezultat garantat

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Annushka Ahuja)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Annushka Ahuja)

Unele studii sugerează că majoritatea dietelor duc la pierderea în greutate, dar efectele dorite dispar după un an. Astfel, pentru efecte durabile ar trebui să vă orientați către un stil de viață nou, nu numai către o dietă.

A ține o cură de slăbire este inițial o idee interesantă, cu perspectiva de a pierde centimetri în talie și cu scopul de a arăta mai bine. Dar, având în vedere că majoritatea dietelor nu sunt durabile, ele adesea eșuează, ceea ce duce la o scădere treptată a motivației și chiar vă afectează sănătatea mintală.

Studiile sugerează că majoritatea dietelor duc la pierderea în greutate, dar efectele dorite dispar după numai un an. În loc să ții o dietă și să renunți la hrana ta preferată, cel mai bine este să te ții de un stil de viață sănătos, care include combinația potrivită de exerciții fizice, hrană sănătoasă și un plan de somn bine pus la punct.

Iată câteva sfaturi de care poți să ții cont

1. Nu mai mânca în fața ecranului

În primul rând, asigură-te că nu ești distras de fiecare dată când te așezi să mănânci. Ceea ce înseamnă că nu trebuie să existe deloc timp pe ecran în timpul meselor. Se vede adesea că oamenii care se uită la televizor sau folosesc telefoanele mobile în timp ce mănâncă, ajung de obicei să consume mai mult decât au nevoie. Cheia este să mănânci cu atenție!

2. Folosiți farfurii mai mici

Un alt mod genial de a mânca exact cât ai nevoie și nu în exces este să folosești farfurii mai mici. Ajungem prin a ne servi porții mai mari atunci când folosim farfurii mai mari. Și odată ce mâncarea suplimentară este în farfurie, cu siguranță vei ajunge să mănânci calorii suplimentare.

3. Bea multă apă

S-ar putea să existe ocazii în care, imediat după ce ai luat o masă copioasă, vei ajunge din nou să îți fie foame. Cel mai adesea, acea „foame” se datorează nevoii de apă și este interpretată greșit ca o nevoie de mai multă hrană. Pentru o pierdere în greutate mai rapidă și naturală, asigurați-vă că beți apă în canditate adecvată.

4. Evita caloriile lichide

Cel mai simplu mod de a acumula o mulțime de calorii este să le bei. Sucurile, băuturile răcoritoare, shake-urile, toate sună tentant, dar ar trebui să fie aibă parte de un strict „nu”. Acestea nu vor adăuga doar calorii suplimentare, ci vor duce și la o creștere a nivelului de zahăr din sânge, crescând și riscul de diabet.

5. Mișcă-te mai mult

Oricât de repetitiv ar suna, importanța acestui sfat nu poate fi subliniată suficient. Orele lungi de ședere promovează adipogeneza, adică formarea celulelor adipoase în organism. Soluția? Ia pauze frecvente, fă-ți propriile treburi mici, cum ar fi să mergi la bucătărie să bei apă, întrerupe-te cu exerciții regulate de un minut, cum ar fi sărituri sau genuflexiuni între orele de studiu sau de lucru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel