Cum s-a infectat cu coronavirus managerul Spitalului Colentina. Remus Mihalcea: Era greu să iau virusul din spital

Sursa foto: captură video Antena 3
Sursa foto: captură video Antena 3

Medicul Remus Mihalcea, managerul Spitalului Colentina, a povestit cum s-a infectat cu coronavirus.

"Era foarte greu să mă aleg cu această infecţie din cadrul spitalului nostru, întrucât avem echipamentele necesare pentru a ne proteja. Am reuşit să mă infectez în urma unei întâlniri cu un prieten medic, la o cafea. Întâlnirea a avut loc în weekend, sâmbătă. Luni, la prânz, m-a sunat şi mi-a confirmat că în urma unei testări de rutină în cadrul spitalui a fost confirmat pozitiv. În momentul respectiv, m-am dus acasă, m-am autoizolat, până în momentul, în care am dezvoltat o simptomatologie uşoară: febră.

"Am stat pozitiv patru săptămâni"

M-am testat. La prânz, am aflat că sunt pozitiv şi m-am internat. Timp de şapte zile, nu am mai avut simptome, totul a mers foarte bine. În a opta zi, am dezvoltat o oarecare insufienţă respiratorie uşoară, cu dureri la nivelul pieptului, febră, moment în care medicii au decis introducerea unui tratament mult mai agresiv decât am avut la momentul respectiv. Tratamentul a fost de 10 zile, simptomele au dispărut din a treia sau a patra zi a tratamentului.

Am stat în spital 21 de zile în care nu m-am negativat. Am avut o externare la cerere în care am mai stat în autoizolare încă o săptămână. Am stat pozitiv patru săptămâni. Virusul funcţionează diferit la fiecare persoană şi poate fi agresiv, indiferent de vârstă, de comorbidităţi. La mine s-a dovedit a fi un virus puţin mai agresiv decât la un pacient de vârsta mea şi fără afecţiuni cronice", a povestit medicul Remus Mihalcea, în emisiunea "Sfat de sănătate", de la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel