Urmărește emisiunea live


Cum poate România să oprească valul 4 COVID? Rafila: Eu sunt foarte afectat. Prima prioritate

Foto: Facebook / Alexandru Rafila
Foto: Facebook / Alexandru Rafila

Valul patru al pandemiei de coronavirus ar putea fi oprit, susține medicul Alexandru Rafila și vine cu două priorități naționale. 

Profesorul Alexandru Rafila a intervenit în direct la Antena 3 unde a vorbit despre cum poate România să oprească valul patru al pandemiei de coronavirus și a propus două priorități la nivel național. 

Totodată, medicul s-a arătat indignat de faptul că sute de persoane mor în fiecare zi și că ”nu discută nimeni” despre cum poate fi oprită pandemia. 

”Prima prioritate, care este o prioritate națională, este scăderea rapidă a numărului de decese din România. Eu sunt foarte afectat. Mi se pare ciudat că discutăm doar despre cifre, sunt foarte multe tragedii în spate. Situaţia de la Colectiv ne-a afectat foarte mult emoțional. A fost vorba de 64 de decese tragice, dar să nu uităm totuși că 400-500 de concetățeni de ai noştri mor în fiecare zi şi cred că există soluţii ca acest lucru să revină la o normalitate. Am avut nişte întâlniri săptămâna trecută cu sindicatele cu mediul de afaceri cu reprezentanți ai zonei de educaţie şi toată lumea vrea să ajute, vrea să participe la acest efort care să ducă oprirea lucrurilor.

Nu se ajunge la carantinare

Nu e vorba de carantină, e vorba despre o responsabilitate pe care ar trebui să ne-o asumăm cu toții pentru un timp limitat, sigur cu alte măsuri începând cu asigurarea de tratament în ambulatoriile de specialitate, o mobilizare mai bună a medicilor care pot să ajute în mod efectiv la gestionarea acestei pandemii. Eu sunt absolut copleșit de ceea ce se întâmplă şi de faptul că nu există nicio reacţie deja de multe săptămâni în ceea ce privește aceasta situație tragică şi discutăm numai de paturi suplimentare la ATI, dar cum să oprim acest val al morţii în România nu discută nimeni. (...) Cea de-a doua prioritate este legată de organizarea asistenței medicale în cabinetele medicilor de familie şi medicina ambulatorie ca să existe acces la servicii de sănătate şi la medicamente", a declarat Alexandru Rafila.

Peste 11.000 de noi infectări în ultimele 24 de ore. Record de morți

Până astăzi, 2 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.666.097 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 8.636 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.429.157 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 11.073 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 160 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Citește mai multe aici: BILANȚ 2 noiembrie. Ziua recordului de morți în România. Măcel în rândul nevaccinaților

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel