Cum faci ca al tău copil să scape de frica de a merge la dentist

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Frica de dentist este foarte des întâlnită la copii. Medicul stomatolog Alin Gabor a explicat, în exclusivitate pentru Spectacola, ce trebuie să faci ca să-ți ajuți copilul să învingă această teamă.

Frica de dentist a copiilor este una dintre cele mai întâlnite probleme de către părinți, mai ales dacă cel mic se află chiar la prima vizită la stomatolog. Deseori, atât copiii, cât și adulții, preferă să aibă dureri mari de măsele, decât să apeleze la ajutorul specialistului. Dr. Alin Gabor, medic stomatolog, ne învață cum să-i ajutăm pe cei mici să-și învingă această frică, printr-un interviu acordat în exclusivitate pentru Spectacola.


„În primul rând, pentru liniștea celui mic, este important ca părintele să construiască imaginea medicului stomatolog. El este personajul pozitiv, dacă vrei, din viețile noastre, omul care ne va ajuta să avem o dantură sănătoasă și, de aici, o viață sănătoasă. Apoi, cel mic trebuie să învețe rutina mersului la dentist. În cabinetul stomatologic, intrăm și pentru profilaxie, nu doar pentru tratament. O vizită o dată la 6 luni, de la o vârstă fragedă, îl va obișnui pe copilul tău cu ideea că stomatologul este parte din viața lui!”, explică Dr. Alin Gabor, pentru Spectacola.

„Alege medicul care i se potrivește celui mic"

Mai mult, specialistul recomandă să nu alegi medicul stomatolog pentru copilul tău la întâmplare. Este foarte importantă relația care se construiește între cei doi.


„Și, sigur, medicul stomatolog ales este esențial. Fiecare părinte își cunoaște cel mai bine copilul, iar acesta este motivul pentru care eu întotdeauna spun: alege medicul care i se potrivește celui mic al tău. Un mesaj clar, concis, simplu și, cu siguranță, cu efectul scontat. Relația de încredere se construiește prin empatie și chimie reciprocă. Eu așa funcționez cu pacienții mei și, până acum, nu am dat greș vreodată.”, explică specialistul în continuare. Citiți, mai multe, pe Spectacola.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel