Cum ai grijă iarna de inima ta. Recomandări de la experți americani

Experții în sănătate ai Asociației Americane a Inimii le recomandă oamenilor să respecte câteva reguli când fac mișcare iarna.

Specialiști cardiologi de la Asociația Americană a Inimii fac câteva recomandări privind cum să avem grijă de cord în sezonul rece. Aceștia atrag atenția să avem grijă asupra efortului fizic pe care-l facem, mai ales dacă printre noi se numără și bolnavi cardiaci. Experți îi sfătuiesc pe oameni să facă pauze când îi curăță curțile de zăpadă, să nu bea alcool imediat după ce termină o activitatea afară.

”Combinația dintre temperaturi mai scăzute și efort fizic crește volumul de muncă al inimii. Protejați-vă inima cu aceste sfaturi:

* Faceți pauze frecvente când dați zăpada cu lopata

* Aflați semnele de avertizare pentru atacul de cord și nu așteptați să sunați la 911

* Nu beți alcool înainte sau imediat după ce vă curățați curtea de zăpadă

* Întrebați medicul dumneavoastră înainte de a face mișcare în frig

* Îmbrăcați-vă cu haine care vă țin cald și purtați căciuli”, subliniază cei de la Asociația Americană a Inimii pe rețelele sociale.

Un studiu suedez din 2018 (link AICI), publicat în JAMA Cardiology, a observat că mai multe atacuri de cord s-au desfășurat în zilele cu temperaturi scăzute ale aerului, presiune scăzută a aerului și în cele în care soarele s-a arătat mai puțin. O altă cercetare, din 2016, publicat în Journal of Stroke and Cerebrovascular Diseases (link AICI) a sesizat că temperaturi medii mai scăzute ale aerului și variații mai mari de temperatură în 24 de ore au fost asociate cu o creștere a numărului de spitalizări pentru accident vascular cerebral. 

Un îndemn similar celor de la Asociația Americană a Inimii adresează și Theresa Beckie, profesor la Universitatea South Florida din Tampa. Aceasta i-a sfătuit pe cei diagnosticați cu boli de inimă să fie precauți iarna.

”Un exemplu foarte bun este că au existat mai multe studii despre indivizi sedentari care dădeau zăpadă după o ninsoare abundentă. (...) Acești războinici de weekend, dacă au boală cardiacă ischemică, au riscul de a precipita un atac de cord. (...) Efortul brusc stimulează adrenalina și un răspuns la stres în organism care poate crește ritmul cardiac”, susține profesoara din SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel