EXCLUSIV  Cum afli sigur dacă ai COVID-19. Prof. dr. Ileana Constantinescu: Asta trebuie făcut / VIDEO

Prof. dr. Ileana Constantinescu a vorbit despre procedura care este aplicată în momentul testării pentru depistarea unei posibile infectări cu noul coronavirus astfel încât rezultatul să fie cert. 

Prof. Dr. Ileana Constantinescu este medic primar virusologie – imunologie, medic șef Laborator, șeful Centrului de Imunogenetica și Virusologie Institutul Clinic Fundeni și coordonator Program Transplant. Ileana Constantinescu a vorbit, în cadrul emisiunii "Academia de Sănătate", despre procedurile care se aplică astfel încât rezultatul testării pentru Covid-19 să fie cel corect.

"Lucrând, de-a lungul anilor, în laborator, pot să vă spun extrem de deschis că un test diagnostic ideal nu există. Şi de aceea revin la ideea că este nevoie de mai multe teste ca să poţi să elaborezi o părere corectă despre rezultatul respectiv al pacientului. Aceste teste PCR au o specificitate apropiată de 100% şi o sensibilitate de 97-98%.

Nu avem un test perfect, care să ne spună că sută la sută este fiabil. De asta şi utilizăm trei teste PCR; poate să pară un lux dar este realmente o nevoie. Cele două sisteme de PCR care durează 5-6 ore sunt utilizate ca sisteme de screening, iar sistemul american care este foarte specific îl folosim pentru confirmarea pozitivilor şi iată că aşa putem să construim un rezultat de bună acurateţe.

Impactul este foarte important. Una este să-i spui omului că are Covid-19, alta e să-i spui că nu are Covid-19, de unde şi tratamentele care trebuie să le efectueze în continuare", a explicat prof. dr. Ileana Constantinescu.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel