Cum adaugi certificatul verde COVID pe iPhone pentru a-l accesa mai ușor

Cum adaugi certificatul verde COVID pe iPhone pentru a-l accesa mai ușor / Foto: Pixabay
Cum adaugi certificatul verde COVID pe iPhone pentru a-l accesa mai ușor / Foto: Pixabay

Află în articol cum adaugi certificatul verde Covid pe iPhone.

Potrivit noilor restricții care au intrat în vigoare luni, 25 noiembrie, certificatul verde este necesar acum pentru a avea acces în mall-uri, instituții publice, magazine neesențiale, pensiuni, hoteluri sau pentru a putea circula pe stradă pe timpul nopții. Pentru a nu se trezi că nu mai au acces într-o clădire anume, românii vaccinați ar trebui să aibă certificatul verde COVID mereu la ei. Cel mai simplu este să îl adaugi pe telefonul tău, astfel încât să îl poți deschide repede și ușor atunci când trebuie să îl prezinți. 

În cazul în care ai un telefon iPhone, un site creat de un IT-ist german te poate ajuta să stochezi certificatul verde în Apple Wallet, acolo unde ai carduri sau boarding pass-uri, ca să fie accesat mai ușor, scrie start-up.ro.

Este vorba despre site-ul Covid Pass. Acesta permite urcarea certificatului verde Covid în Apple Wallet, dacă acest lucru nu e permis încă de țara emitentă. În România momentan certificatele digitale pot fi stocate doar în format PDF sau pot fi accesate online, pe site-ul lansat de STS. Pe această platformă ai două modalități de a-ți adăuga certificatul verde pe telefon. Poți să deschizi camera și să scanezi QR Code-ul de pe certificatul digital sau poți să-i dai upload dacă l-ai descărcat în format PDF. Ulterior, poți să alegi o culoare pentru certificatul digital, accepți Politica de Privacy și certificatul se adaugă acolo unde ai și boarding pass-uri sau cardurile bancare. Așa vei avea certificatul verde COVID mereu la tine și îl vei putea accesa foarte ușor fără a fi nevoit să cauți documentul PDF descărcat pe telefon, printre alte documente.

VEZI ȘI: Cum adaugi certificatul verde COVID pe ANDROID, astfel încât să îl deschizi ușor când ai nevoie

Coronavirus. Noile reguli şi restricţii în vigoare 

Guvernul a aprobat modificarea hotărârii privind prelungirea stării de alertă, stabilind măsuri suplimentare de control al pandemiei de COVID-19, prin care se interzice, începând de pe 25 octombrie, pentru o perioadă de 30 de zile, organizarea de evenimente private, devine obligatorie masca de protecţie, iar pentru multe activităţi va fi necesar certificatul de vaccinare sau de trecere prin boală. 

Toate măsurile se aplică indiferent de rata de incidenţă cumulată la 14 zile. Potrivit şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, de la ora 22,00 şi până la 5,00, pe întreg teritoriul ţării, va fi interzisă circulaţia, excepţie făcând persoanele vaccinate sau trecute prin boală, care trebuie să prezinte organelor de control certificatul verde. Lista tuturor restricțiilor o găsești AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel