Cum adaugi certificatul verde COVID pe ANDROID, astfel încât să îl deschizi ușor când ai nevoie

Cum adaugi certificatul verde COVID pe ANDROID, astfel încât să îl deschizi ușor când ai nevoie / Foto: Pixabay
Cum adaugi certificatul verde COVID pe ANDROID, astfel încât să îl deschizi ușor când ai nevoie / Foto: Pixabay

Află în articol cum adaugi certificatul verde digital european Covid pe Android.

Certificatul verde este necesar acum pentru a avea acces în mall-uri, instituții publice, magazine neesențiale, pensiuni, hoteluri sau pentru a putea circula pe stradă pe timpul nopții. Prin urmare este necesar să îl ai mereu la tine, așa că mai comod ar fi dacă l-ai avea pe telefon.

Pentru a-ți adăuga certificatul verde digital european Covid pe Android, în primul rând ai nevoie de certificatul verde în format PDF descărcat pe calculator sau telefon. Pe acesta îl obții de la site-ul www.certificat-covid.gov.ro, desigur, dacă te-ai vaccina anti-COVID. De aici îl poți genera introducând datele tale, apoi îl poți descărca în format PDF.

În al doilea rând ai nevoie de o aplicație de tip Wallet. Pe aceasta o descarci din magazinul de aplicații Google Play. Apoi, ai nevoie să digitalizezi acest certificat vaccinare și pentru a face asta intri pe site-ul getcovidpass.eu și apeși pe butonul „Creează”.

Mai departe, alegi upload PDF/JPG/PNG și selectezi fișierul pe care l-ai descărcat de pe certificat-covid.gov.ro. Poți face această operațiune și de pe desktop.

Apoi, se generează un cod QR pe care-l scanezi cu aplicația YourWallet. Apeși pe butonul „+” din aplicație apoi selectezi „add a digital PASS” și scanezi codul QR afișat de getcovidpass.eu. Aceștia sunt toți pașii pe care trebuie să îi urmezi. După vei avea certificatul verde adăugat în aplicație, pe care o poți deschide rapid atunci când ai nevoie, scrie start-up.ro.

Coronavirus. Noile reguli şi restricţii în vigoare 

Guvernul a aprobat modificarea hotărârii privind prelungirea stării de alertă, stabilind măsuri suplimentare de control al pandemiei de COVID-19, prin care se interzice, începând de pe 25 octombrie, pentru o perioadă de 30 de zile, organizarea de evenimente private, devine obligatorie masca de protecţie, iar pentru multe activităţi va fi necesar certificatul de vaccinare sau de trecere prin boală. 

Toate măsurile se aplică indiferent de rata de incidenţă cumulată la 14 zile. Potrivit şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, de la ora 22,00 şi până la 5,00, pe întreg teritoriul ţării, va fi interzisă circulaţia, excepţie făcând persoanele vaccinate sau trecute prin boală, care trebuie să prezinte organelor de control certificatul verde. Lista tuturor restricțiilor o găsești AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel