Cum a ajuns Arda Turan să îmbrace tricoul Barcelonei, iar mai apoi să fie condamnat la închisoare

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Arda Turan a anunțat că va pleca de la Istanbul Bașakșehir.

Arda Turan a cucerit lumea pe când avea doar 21 de ani, la Euro 2008, conform Daily Mail. Tânărul mijlocaș zbura pe teren, trecea de adversari și înscria un gol pe finalul partidei cu Elveția, care a eliminat una dintre gazde.

După toate aceste performanțe, a durat patru ani până când o echipă însemnată din Europa, Atletico Madrid, să îl cumpere pe turc de la Galatasaray.

Apogeul

La patru sezoane distanță, în care a câștigat un titlu La Liga și a fost aproape de trofeul Champions League, pierdut în ultimul minut, Arda Turan a fost cumpărat de Barcelona pentru 35 de milioane de euro. Deși această mutare părea că-l va duce pe Turan și mai sus, a reprezentat începutul finalului pentru el.

Turan nu a strălucit la Barcelona, iar unii fani l-au considerat inutil. După ce a stat jumătate de sezon inutilizabil din cauza interzicerii de a cumpăra jucători a catalanilor, Arda Turan a reușit să joace de 55 de ori în primele două sezoane.

Declinul

În 2018, turcul a fost împrumutat la Istanbul Bașakșehir, întorcându-se acasă, demonstrând că vârful carierei sale trecuse deja. Cu toate acestea, Turan a trăit cele mai rele clipe ale sale la reîntoarcerea în Turcia.

Arda Turan a fost suspendat 10 etape din cauza unui incident cu un arbitru de linie, iar mai apoi, în octombrie 2018, avea să trăiască cele mai rele clipe din seara lui.

Condamnarea

Turcul a fost acuzat de abuz sexual, lovire, deținere ilegală de arme și panică, după ce s-a dat la soția unui cântăreț turc, l-a lovit, apoi s-a dus la spital și a tras cu arma în incinta acestuia.

În prezent, Arda Turan este condamnat la doi ani și 8 luni de închisoare cu suspendare și va părăsi Bașakșehir și se va întoarce la Barcelona. Însă, clubul nu îl va primi, așa că va trebui să își găsească o altă echipă pentru finalul de carieră, la doar 32 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel