Cseke Atilla, discuții despre derularea campaniei de vaccinare cu Thierry Breton, comisarul european pentru Piață Internă

Sursă foto: Ministerul Sănătății
Sursă foto: Ministerul Sănătății

Cseke Atilla, ministrul interimar al Sănătății, a primit vizita lui Thierry Breton, comisar european pentru Piață Internă.

Astăzi, 18 noiembrie 2021, Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății a avut o întrevedere la sediul Ministerului Sănătății cu Thierry Breton, comisarul european pentru Piață Internă, care se află într-o vizită de lucru în România.

Cei doi oficiali au abordat subiecte de interes pentru domeniul sanitar european, precum derularea campaniei de vaccinare anti-COVID-19, aprovizionarea cu vaccin anti-Covid-19, dar și  măsuri luate de statele membre în acest context epidemiologic privind utilizarea certificatului digital. 

Ministrul interimar al Sănătății a informat comisarul european despre situația epidemiologică la nivel național și despre stadiul campaniei de vaccinare anti-COVID- 19.
De asemenea, Cseke Attila a discutat cu înaltul oficial european despre măsurile identificate pentru accelerarea campaniei de vaccinare care vor fi adoptate în perioada următoare. 

“Mulțumim pentru sprijinul constant al Comisiei Europene. Astăzi voi avea o convorbire telefonică și cu doamna Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate. Apreciem mesajul dumneavoastră puternic privind măsurile care trebuie luate pentru asigurarea liberei circulații în condiții de siguranță sanitară a cetățenilor europeni în contextul utilizării certificatului digital”, a declarat ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila.

Conferință de presă cu Arafat și Gheorghiță 

Comisarul european va participa și la o conferință de presă cu Raed Arafat și Valeriu Gheorghiță, a anunțat Comisia Europeană.

„Este important pentru mine să vin, personal, la București pentru a discuta cu liderii politici din România în mod special despre situația îngrijorătoare generată de COVID-19. Odată cu venirea iernii, rata scăzută de vaccinare pune sănătatea cetățenilor români -de toate vârstele și categoriile sociale - în pericol. Acest risc reprezintă totodată și o barieră în calea redresării depline a României și a Uniunii Europene în ansamblu. Europa a furnizat vaccinuri sigure și eficiente în timp record - România are tot ceea ce este necesar pentru a le folosi, a lupta împotriva reticenței la vaccinare și a opri răspândirea virusului”", a declarat comisarul Thierry Breton înainte de vizită.

Comisarul european susține că trebuie încurajat efortul de vaccinare din partea tuturor părților interesate - Guvern, profesioniști din domeniul sănătății, ONG-uri și cetățeni (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel