Un comisar european vine în România. Discuții cu liderii politici privind ”situația îngrijorătoare generată de COVID-19”

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Un comisar european este trimis în România pentru a discuta cu liderii politici despre situația Covid-19 din țara noastră. 

Comisarul european responsabil pentru piața internă Thierry Breton face joi o vizită în România. „Este important să vin la București pentru a discuta cu liderii politici din România în mod special despre situația îngrijorătoare generată de COVID-19”, a spus comisarul înaintea vizitei, scrie Mediafax. 

Comisarul european responsabil pentru piața internă Thierry Breton se va întâlni joi la București cu președintele Klaus Iohannis, cu ministrul interimar al Sănătății Cseke Attila și cu ministrul interimar al Apărării Nicolae Ciucă.

Conferință de presă cu Arafat și Gheorghiță 



Comisarul european va participa și la o conferință de presă cu Raed Arafat și Valeriu Gheorghiță, a anunțat Comisia Europeană.

„Este important pentru mine să vin, personal, la București pentru a discuta cu liderii politici din România în mod special despre situația îngrijorătoare generată de COVID-19. Odată cu venirea iernii, rata scăzută de vaccinare pune sănătatea cetățenilor români -de toate vârstele și categoriile sociale - în pericol. Acest risc reprezintă totodată și o barieră în calea redresării depline a României și a Uniunii Europene în ansamblu. Europa a furnizat vaccinuri sigure și eficiente în timp record - România are tot ceea ce este necesar pentru a le folosi, a lupta împotriva reticenței la vaccinare și a opri răspândirea virusului”", a declarat comisarul Thierry Breton înainte de vizită.

Comisarul european susține că trebuie încurajat efortul de vaccinare din partea tuturor părților interesate - Guvern, profesioniști din domeniul sănătății, ONG-uri și cetățeni.

Situația COVID-19 în România 

Până astăzi, 17 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.752.103 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 9.869 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.606.820 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.535 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 63 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel