Veste proastă pentru CSA Steaua după ce Legea Sportului a primit aviz negativ. Gigi Becali, reacție: Ei fac fotbal amator, nu există!

 Foto Agerpres
Foto Agerpres

Inițiativa pentru Legea Sportului a primit aviz negativ. Prin urmare, CSA Steaua nu are nici acum drept de promovare în Liga 1.

CSA Steaua nu are drept de promovare, Din cauza formei de organizare, club de drept public (deținut de MApN), CSA Steaua nu are drept de promovare în Liga 1.

Însă, 'Militarii' sperau ca Legea Sportului să fie modificată pe ultima sută de metri, iar echipa care ocupă în acest moment al doilea loc în play-off-ul Ligii 2 să promoveze în Liga 1.

Marți seară, în urma comisiei parlamentare, s-a decis ca acest proiect legislativ să nu intre în plenul Parlamentului, primind aviz negativ. În consecință, CSA rămâne cu șanse reduse de a evolua în Liga 1 din următorul sezon competițional.

Gigi Becali, reacție

'Am auzit că s-a dat aviz negativ la legea Dîncu. Nu există CSA. Nu există în fotbal, ci doar în fotbalul amator. Din moment ce faci fotbal amator, ea nu există', a spus Gigi Becali, patronul FCSB, conform PlaySport.

VEZI ȘI: Victorie de etapă pentru Gigi Becali. Decizia ÎCCJ privind procesul dintre CSA Steaua şi FCSB pentru palmares

Cum s-ar modifica Legea Sportului astfel încât CSA Steaua să aibă drept de promovare

Proiectul de modificare a Legii 69/2000 a educației fizice și sportului propune ca statutul de club sportiv profesionist să poată fi acordat și pentru ”persoane juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță.”

Dacă s-ar adopta inițiativa privind Legea Sportului Alineatul (1) al Articolului 31 s-ar modifica astfel:

'Cluburile sportive profesioniste sunt structuri sportive organizate ca asociații fără scop patrimonial, societăți comerciale sportive pe acțiuni sau persoane juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță, care au obținut licența din partea federației sportive naționale, emisă în conformitate cu statutele și regulamentele federațiilor internaționale pe ramura de sport'.

Mai mult, Alineatul (3) al Articolului 31 ar avea următorul cuprins:

'Cluburilor sportive profesioniste organizate ca asociații fără scop patrimonial, li se aplică regimul juridic al acestui tip de asociații, cluburilor sportive profesioniste, organizate ca societăți sportive comerciale pe acțiuni, li se aplică regimul juridic al societăților comerciale, cu particularitățile din prezenta lege, iar cluburilor sportive profesioniste organizate ca persoane juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță li se aplică regimul juridic al instituțiilor publice în subordinea cărora funcționează'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel