Criză Venezuela. Regimul lui Maduro spune că vrea să evite un război

Ministrul de externe al Venezuelei, Jorge Erreaza, a declarat joi la Damasc că ţara sa doreşte să evite un conflict similar celui care devastează Siria din 2011, informează France Presse.

Din capitala siriană, Erreaza, care a fost primit de preşedintele sirian Bashar al-Assad, a acuzat Statele Unite că vor să provoace un război în ţara sa, asigurând că guvernul de la Caracas se bazează pe diplomaţie şi dialog pentru a evita un asemenea derapaj.

Venezuela este zguduită din 23 ianuarie de o criză fără precedent, marcată de contestarea puterii şefului statului Nicolas Maduro şi autoproclamarea ca preşedinte interimar a liderului opoziţiei Juan Guaido.

Mai mult de cincizeci de ţări dintre care Statele Unite l-au recunoscut pe Guaido, estimând nelegitim al doilea mandat al lui Nicolas Maduro după alegeri considerate frauduloase.

Maduro este sprijinit la rândul său de mai multe ţări, dintre care Rusia, Cuba, China, Coreea de Nord, Iran şi Siria.

Potrivit agenţiei oficiale de presă siriene Sana, preşedintele sirian a subliniat în timpul întâlnirii cu Erreaza că "ceea ce se întâmplă în Venezuela este similar cu ceea ce s-a întâmplat în Siria, scopul fiind exercitarea unei tutele asupra ţării şi confiscarea deciziei sale independente".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel