Criză de bilete de trimitere. Medicii de familie, revoltați

Steluța Indrei / 04 iul 2018 / 15:48 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Pacienţii ar putea aştepta săptămâni întregi până când medicul de familie le va elibera biletele de trimitere către un specialist. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a schimbat formularul şi nu a tipărit suficiente exemplare, spun medicii revoltaţi.

Între cele două tipuri de bilete de trimitere există o singură diferenţă. Este vorba despre o rubrică legată de accidentele de muncă/ boli profesionale/daune.

Pentru această modificare de rubrică, de la 1 iulie s-au schimbat biletele de trimitere către un specialist, pe care medicii de familie le eliberează, modificare de care aceştia se plâng şi spun că le este imposibil să completeze noul paragraf, potrivit antena3.ro.

Medicii mai spun că rubrica este irelevantă atunci când vine vorba despre copiii care au nevoie de un bilet de trimitere către un specialist. În cazul lor, nu există accidente de muncă.  

Casa de Sănătate transmite că a tipărit 2,6 milioane de bilete noi de trimitere. Autorităţile declară că sunt suficiente formulare, iar medicii de familie nu trebuie decât să le ridice de la Casele de Asigurări de Sănătate ale fiecărui judeţ.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25