EXCLUSIV  Criză a forței de muncă în România. Mihnea Costoiu, rector UPB: Râdeau de noi când avertizam

Constructii
Constructii

Mihnea Costoiu, rectorul Universităţii Politehnica Bucureşti, a acordat un interviu DC News în cadrul căruia a vorbit despre criza forței de muncă din România dar și despre studenții străini din Universitatea Politehnică.

"Noi avem în universitate aproximativ 3.000 de studenți străini, cam 10% din numărul total de studenți. Insuficient, după părerea mea, ne dorim mult mai mult. Marea majoritate vin din Asia, din fostele țări comuniste și din Orientul Mijlociu. Problema este că unii nu primesc viză. Este un efort extraordinar pe care Ministerul de Externe îl face. Nu toți reușesc să obțină vize", a declarat Mihnea Costoiu, într-un interviu acordat pentru DCNews.

Mulți râdeau de noi

"Astăzi se aduc muncitori și ingineri pentru construcții din Vietnam. Acum 10-20 de ani eu și mulți dintre colegii mei vorbeam de criza forțelor de muncă din România. Mulți râdeau de noi. Astăzi, toți vorbesc despre criza forțelor de muncă din România. Noi am tratat cu dispreț această problemă și am ajuns în momentul în care criza a devenit o realitate. De ce spun toți să vină investitorii... noi am semnat în ultimul trimestru acorduri cu vreo 35 de companii și am avut cereri de ingineri de la vreo 2.500 de ingineri la 300-100".

"O companie mi-a spus că oferă 100 de burse și îi vor mâine în companie pentru că deschid o linie de producție. Nici măcar pe aceștia nu am putut să îi dau. Mai ales pe zona IT. Lumea nu înțelege care este cerința. E adevărat că nu avem distribuție național, dar cu timpul, acest val se va extinde. Cum să ai investiție dacă nu ai oameni, ingineri. E un cerc vicios", a mai adăugat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel