EXCLUSIV  Cozonacii, dulciuri hipercalorice. Cea mai bună variantă de cozonac

Pixabay
Pixabay

Nutriționistul Anca Hâncu amintește că un cozonac are foarte multe calorii, iar cei din comerț nu reprezintă o variantă ideală pentru masa de Paști. 

La îndemnul nutriționistului Anca Hâncu de a nu mai adăuga multă sare și mult zahăr în mâncare, jurnalistul Val Vâlcu a deschis subiectul industriei alimentare, dând exemplul cozonacilor realizați industrial, găsiți în supermarket. 

„De câțiva ani sunt nelipsite umpluturile cu așa-zisă nucă. De fapt e amidon, mult zahăr, puține nuci și colorant, ori de cacao, ori alt colorant: Nu e vorba de preț, au această compoziție standard”, a explicat Val Vâlcu. 

Cozonacul de casă, o provocare pentru gospodine

„Gospodinele și doamnele pot încerca să facă un cozonac acasă, să fie o provocare, numai că dacă facem cozonaci acasă, 3-4 cozonaci iar sunt prea mulți prin casă. Sau să alegem varianta de a da comandă pe la cofetării, cofetăriile au foarte mult de lucru în perioada aceasta, sau dacă luăm din magazin să citim niște etichete. Pe etichetă mai scrie ce este acolo adăugat. Vedem pe suta de grame care este cantitatea de zahăr și până la urmă s-ar putea să nu ne mai placă ce cumpărăm”, a răspuns nutriționistul Anca Hâncu în interviul acordat pentru DC Medical.

„Înainte coca era de bază și umplutura era umplutură”, a afirmat Val Vâlcu. 

„Mai există și varianta aceea de cozonac foarte mic, baigli. Eu sunt din Ardeal și acolo se folosea așa ceva, cu mai puțină cocă și foarte mult mac sau foarte multă nucă. Dar oricum să ținem minte că toate sunt niște dulciuri hipercalorice”, a mai adăugat Anca Hâncu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel