COVID - 19: Zeci de mii de noi cazuri  în Franța în ultimele 24 de ore

Departamentul francez de Sănătate Publică a anunţat 45.422 de noi cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 depistate în ultimele 24 de ore. Franţa a ajuns astfel la 1.086.497 de cazuri confirmate de la începutul crizei sanitare. Rata pozitivităţii este de aproximativ 16%, potrivit bfmtv.com.

În ceea ce priveşte numărul deceselor în rândul persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2, în ultimele 24 de ore s-au mai înregistrat 138 de victime. De la începutul epidemiei, 34.645 de persoane pozitive pentru pentru Covid au murit.

Şi numărul focarelor din Franţa a rescut, alte 178 de zone de risc ridicat fiind depistate într-o singură zi. În total, în ţară sunt 2.218 de zone aflate sub anchetă epidemiologică, dintre care 519 sunt localizate în case de bătrâni.

Internările din ultimele şapte zile au crescut cu 11.713, iar 1.772 pacienţi au ajuns la terapie intensivă.

Guvernul francez a aprobat miercuri, reinstituirea stării de urgenţă. Începând de vinerea trecută, capitala Paris şi oraşele Aix-Marseille, Grenoble, Montpellier, Toulouse, Saint Etienne, Lille, Rouen şi Lyon au străzile pustii între orele 21.00 şi 6.00. Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat că „scopul este reducerea contactelor private, care sunt cele mai periculoase”.

De sâmbătă, carantina nocturnă se extinde în mai multe zone din ţară, afectând 46 de milioane de francezi, a anunţat joi premierul Jean Castex. Între orele 21.00 şi 6.00, circulaţia pe străzi va fi interzisă în 38 de zone administrative. Astfel, numărul departamentelor unde se aplică restricţiile ajunge la un total de 54 din 101. Polinezia Franceză se află, de asemenea, în carantină, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel