COVID-19 vs. Gripă. De ce trebuie să ne temem? "Ne prinde pe un picior greșit! Descoperiți în fața infecției"

Andreea Popescu, medic specialist epidemiolog, a vorbit despre pandemia de COVID-19 și a răspuns întrebărilor legate de numărul deceselor e incomparabil mai mic decât la gripa normală și de ce trebuie totuși să ne temem și ferim de coronavirus.

"Rata de deces în infecția cu COVID-19 nu este foarte mare comparativ cu alte afecțiuni infecțioase. Este considerată între 2% până la 4%. Însă, dacă ne gândim la răspândirea bolii și la numărul mare de persoane care sunt infectate, sau urmează să fie infectate ne putem gândi și imagina un scenariu sumbru în care, proporțional, și rata de persoane care mor poate să fie impresionantă. Deci rugămintea este exact aceeași din fiecare zi, stați acasă, feriți-vă, păziți-vă, nu îi lăsați pe cei vârstnici să iasă afară", a spus dr. Andreea Moldovan. 

Citește și: Streinu - Cercel, detalii sumbre despre COVID-19: "Vârful epidemiei. POTENȚIAL SEVER". Singura soluție

Nu avem imunitate împotriva acestui virus! E clar că ne prinde pe un picior greșit!

"Ne sperie mult infecția cu coronavirus pentru că vedem că se răspândește extrem de ușor, extrem de rapid. Vedem din ce în ce mai multe țări afectate și mai multe cazuri de la o zi la alta. Și, din păcate, vedem o rată care pare să fie în creștere, de mortalitate, comparativ cu ce am știut inițial. E clar că nu avem imunitate împotriva acestui virus! E clar că ne prinde pe un picior greșit! Față de ce spuneam la început, de asemenea, că afectează în principal doar persoanele vârstnice sau cele cu comorbidități, vedem că sunt și persoane tinere, fără alte afecțiuni care pot fi afectate. Suntem, practic, destul de descoperiți în fața acestei infecții", a adăugat. 

Citește și: Creatoare celebră, probleme URIAȘE din cauza COVID-19. "Fake news! "MUNIȚIE" într-un proces de custodie"

COVID-19 vs. Gripă. Aliatul extrem de eficient

"Comparativ, gripa este o afecțiune cu care ne-am mai confruntat an de an, în ultima perioadă, pe care o cunoaștem relativ bine, față de care ne-am obișnuit să fim prinși, de asemenea, pe picior greșit, dar fără să ne mai speriem atât de mult. Ceea ce mi se pare ciudat este că încă, deși avem față de gripă un aliat extrem de eficient și anume vaccinarea, noi nu o aplicăm așa cum trebuie și încă sunt pacienți care se îmbolnăvest de gripă și, din păcate, sunt mulți pacienți care încă decedează absolut inutil", a completat ea. 

Vezi aici răspunsurile la toate întrebările:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel