Urmărește emisiunea live


COVID-19, tratat acasă de români. Rafila: Se găsesc persoane decedate la domiciliu

Profesorul Alexandru Rafila susține că foarte mulți români sunt găsiți morți în casă din cauza îmbolnăvirii cu Covid-19. 

Alexandru Rafila s-a aflat în direct la România TV în această seară unde a vorbit despre cum poate fi stopată pandemia de COVID-19 în România.

Întrebat ce ar face dacă ar ajunge ministru al Sănătății sau premier, pentru gestionarea pandemiei de coronavirus și pentru ca ambulanțele să nu mai aștepte cu pacienții în fața spitalelor până la eliberarea unor locuri libere pe secțiile de ATI și nu numai, medicul Alexandru Rafila a susținut: 

”Cea mai importantă măsură pe care putem să o luăm este realizarea unor structuri funcționale pentru asistența medicală ambulatorie pentru pacienți pentru că e bine să se prezinte cât mai repede, fie că vorbim de medicina de familie, fie că discutăm de ambulatoriul de specialitate pentru ca ei să fie evaluați și să primească tratamentul ambulatoriu corect. Noi avem o rețea importantă de ambulatorii de specialitate în fiecare oraș, fostele policlinici, și pot să primească pacienți COVID, pot fi verificați măcar minimal acolo. În primele zile de boală oamenii stau acasă și se tratează cu ce au acasă sau cu ce le spune medicul de familie să ia, la telefon, fără să existe medicație antivirală și atunci boala se agravează și ajung în situația în care merg direct la spital și așteaptă să se elibereze un loc. Oamenii ajung foarte târziu la spital și pot avea nevoie de oxigen sau Doamne ferește direct în secția de terapie intensivă. O altă consecință este legată de faptul că spitalele sunt supraaglomerate și pacienți care au alte boli nu au acces la serviciile medicale și poate cea mai gravă dintre toate aceste lucruri este legată de numărul foarte mare de decese. Să știți că se întâmplă, am prieteni din zona de medicină legală, se găsesc persoane decedate la domiciliu și multe dintre ele sunt cu Covid. Se constată ulterior acest lucru. Deci e clar că oamenii stau acasă ori până mor ori ajung foarte greu la spital și și atunci într-o situație foarte gravă”, a declarat profesorul Alexandru Rafila. 

Rafila: Imunitate de 75-80% dacă până la sfârșitul lui 2021 se vaccinează încă 3 milioane de români

Profesorul Alexandru Rafila susține că dacă până la sfârșitul anului se vor vaccina încă 3 milioane de români se va ajunge la un grad de imunitate de 75-80%, ceea ce ar însemna că valurile viitoare ale pandemiei vor fi total diferite de cel de acum, relatează Mediafax.

Citește știrea integral aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel