COVID-19, RISC de tromboză cu efecte DRAMATICE. Marinescu: "A devenit tratament obligatoriu în lume"

Medicul Adrian Marinescu a vorbit despre tratamentul anti-coagulant pentru COVID-19, dar și despre riscurile de tromboză la care duce virusul. 

Adrian Marinescu, medic primar boli infecţioase în cadrul Institutului "Matei Balş" din Bucureşti, a declarat că tratamentul anti-coagulant a devenit obligatoriu în lume pentru pacienții infectați cu COVID-19, deoarece, potrivit unor studii, virusul prezintă modificări la nivelul coagulării sângelui și prezintă riscuri uriașe, cu efecte dramatice. 

"Noi, la Institutul Matei Balș, vorbim despre tratament anti-coagulant de ceva vreme, cam de când a început pandemia. Noi pe pacienți îi tratăm ca profilaxie cu acest tratament anti-coagulant. E adevărat că în ultimul timp s-a vorbit mai mult despre asta și dovezile sunt mult mai clare, dar să știți că acest risc nu apare numai la infecțiile cu COVID-19. Riscurile de tromboze apar și în cazul altor infecții, iar medicii infecționiști știu lucrul acesta și de multe ori, când e o infecție severă, se tratează cu anti-coagulant", a declarat medicul Adrian Marinescu, în direct la Xtra Night Show. 

Citește și: Rafila EXPLICĂ totul despre IMUNITATE și reapariția COVID-19 după 15 mai. "Teorema lui Capatos"

Tratamentul a devenit obligatoriu oriunde în lume

"Dacă vorbim strict de coronavirus, s-a demonstrat clar că sunt niște modificări la nivelul coagulării și practic există un risc de tromboză, risc care duce în final la lucruri dramatice. S-a constatat prin studii că în cazul deceselor, de multe ori asta era cauza sau una dintre cauze și atunci profilaxia e foarte importantă și a devenit ca un fel de tratament obligatoriu oriunde în lume, în acest moment. Pe lângă tratamentul viral, primești în mod obligatoriu și tratament anti-coagulant", a completat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel