Rafila EXPLICĂ totul despre IMUNITATE și reapariția COVID-19 după 15 mai. "Teorema lui Capatos"

Prof. dr. Alexandru Rafila a vorbit despre posibilitatea ca după relaxarea măsurilor să ne întoarcem în același punct al infectării, dar și despre gradul de imunitate pe care l-ar putea da COVID-19.

Dan Capatos a spus că în prezent, există voci care spun că dacă stau o perioadă în casă și apoi ies afară, chiar dacă din punct de vedere medical nu s-a întâmplat nimic și nu există niciun progres evident față de virus și de virulența lui, practic, ne-am putea întoarce în același punct. 

În acest context, prof. dr. Alexandru Rafila a vorbit despre imunitatea pe care am putea să o dobândim după infectare cu COVID-19, dând exemplul virusului gripal și a explicat dacă cei care trec sau au trecut deja prin boală pot sta liniștiți. 

Astfel, întrebat dacă ne-am putea întoarce în același punct, odată cu iesirea din casă și relaxarea măsurilor de restricție, medicul Alexandru Rafila a spus că "nu o să fie chiar așa pentru că încet, încet, o parte din populație mai trece prin infecție. Am înțeles că dumneavoastră ați lansat Teorema lui Capatos, vreau să vă felicit și să vedem dacă se introduce în manuale acum. Lucrul acesta nu ține cont de câte persoane s-au îmbolnăvit. S-a făcut un studiu în Franța și s-a descoperit că 6% din populație trecuse prin boală. O să facem și noi studiul acesta, probabil la vară, prin iulie".

Pot respira ușurați cei care trec prin boală?

 

"În general, tipul acesta de boli dau imunitate, infecțiile virale dau de obicei imunitate, dar cu o excepție, gripa. Gripa dă imunitate de scurtă durată și virusul gripal se și schimbă din punct de vedere al structurii. Ăsta (n.r. COVID-19) este un virus mai apropiat de gripă ca structură și ca modalitate de multiplicare și mai ales de variație.

Nu știm în momentul de față, iar în testele de acum nu îți arată ce tip de anticorpi ai, pentru că tu faci mai mult de 10 tipuri de anticorpi diferiți în fața acestui virus, dar numai unul este anticorpul care de protejează împotriva bolii. Nu există teste care să descopere anticorpul neutralizant și nu se cunoaște nici nivelul, cantitatea de anticorp necesară prin care să spui că într-adevăr ai un nivel de anticorp care te protejează. În plus, ca la gripă, nu știm cât timp durează imunitatea, pentru că nu cunoaștem boala decât de trei luni", a completat el, în direct la Xtra Night Show.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel