EXCLUSIV  COVID-19, paralelă cu gripa sezonieră. Andrei Baciu: Acestea sunt diferenţele

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a făcut o paralelă între gripa sezonieră şi epidemia de COVID-19, evidenţiind diferenţele dintre acestea.

Într-un interviu acordat DC News, Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a vorbit despre modul în care se aseamănă dar se şi deosebesc gripa sezonieră şi COVID-19.

"Poate este cea mai potrivită asemănare. Dacă ne uităm la datele din ultima săptămână privind epidemia de gripă în România, avem în jur de 8.000 de cazuri de gripă, din nefericire avem şi şapte decese.

Dacă vrem să fim foarte precişi în a face o comparaţie, trebuie să ţinem cont şi de faptul că pentru gripă avem un vaccin antigripal: în România au fost făcute 1.535.000 de doze de vaccin, ceea ce a protejat. O populaţie foarte mare care a beneficiat de protecţie, vorbind în principal de persoane cu risc. În al doilea rând există şi un tratament valabil pentru primele zile, însă există o alternativă terapeutică neexistentă în momentul de faţă în cazul acestui nou tip de coronavirus", a declarat Andrei Baciu.  

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel