EXCLUSIV  Covid-19: Nevaccinații, principala amenințare în valul patru? Medicul Adrian Marinescu, răspuns

Pandemia de Covid-19 / Imagine de Jeyaratnam Caniceus de la Pixabay
Pandemia de Covid-19 / Imagine de Jeyaratnam Caniceus de la Pixabay

Medicul Adrian Marinescu de la Institutul 'Matei Balș' din Capitală a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre principala amenințare în valul patru, dar și despre situația unor țări precum Israel. 

'Putem spune că în valul patru cei nevaccinați sunt principala amenințare?' - a fost întrebarea adresată de DC News pentru medicul Adrian Marinescu. 

Adrian Marinescu a răspuns că 'putem să spunem, dacă și nuanțăm', explicând că, în opinia sa, 'atunci când spunem că sunt o amenințare, ne referim la faptul că cele mai multe dintre formele severe și critice vor fi din rândul celor nevaccinați.'

Acest lucru înseamnă că 'presiunea la nivelul sectorului medical, presiunea din Terapie Intensivă și nu numai - toate aceste lucruri vor veni, de cele mai multe ori, de la pacientul care nu e vaccinat.'

'Până la urmă, strategia ar trebui să se refere la ce pot să fac pentru a preveni. Vaccinarea, într-adevăr, nu e o soluție ideală, dar e cea mai bună pe care o avem.', a adăugat medicul Adrian Marinescu. 

În valul patru, e important 'să nu avem forme severe'

Întrebat apoi de ce în țări precum Israel cresc infectările, deși populația e vaccinată în proporție mare, medicul Adrian Marinescu a atras atenția asupra faptului că cele mai multe forme sunt autolimitante

'Principalul obiectiv pentru vaccinare este să salveze viața și să evite forma severă, forma critică. E mai puțin important în valul patru dacă am un număr mare de infectări. Ce mă interesează este să am un număr cât mai mic de pacienți care să se interneze, să nu avem forme severe - ceea ce se vede din statistici. 

În Israel, cele mai multe dintre forme la persoane vaccinate, cei mai mulți fiind vaccinați, sunt forme autolimitante și cel mult forme medii.', a mai spus medicul Adrian Marinescu pentru DC News. 

Israel demarează o campanie de testare a copiilor între 3 și 12 ani

Efortul de testare la scară largă este o încercare a Ministerului Sănătății, a Ministerului Educației și a Comandamentului Frontului Intern al IDF de a măsura modul în care coronavirusul s-a răspândit nedetectat în rândul copiilor israelieni în ultimele 18 luni.

1.400 de echipe de comandă vor efectua analize de sânge în numeroase locații din țară, se arată în raport, în încercarea de a testa cât mai mulți dintre cei 1,4 milioane de copii din Israel. Rezultatele testului sunt furnizate în termen de 15 minute. (Citește mai mult despre campania de testare a Israelului AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel