Israel demarează o campanie de testare a copiilor între 3 și 12 ani

Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Israelul va începe o campanie națională de testare a copiilor cu vârste între 3 și 12 ani.

Efortul de testare la scară largă este o încercare a Ministerului Sănătății, a Ministerului Educației și a Comandamentului Frontului Intern al IDF de a măsura modul în care coronavirusul s-a răspândit nedetectat în rândul copiilor israelieni în ultimele 18 luni.

1.400 de echipe de comandă vor efectua analize de sânge în numeroase locații din țară, se arată în raport, în încercarea de a testa cât mai mulți dintre cei 1,4 milioane de copii din Israel. Rezultatele testului sunt furnizate în termen de 15 minute.

În timp ce campaniile anterioare de testare au fost efectuate pentru a înțelege mai multe despre infecțiile asimptomatice în rândul oamenilor, această campanie este destinată să înțeleagă posibila răspândire în rândul tinerilor. Convingerea actuală este că mulți copii israelieni au fost infectați cu COVID în ultimele luni, dar nu au prezentat niciodată semne de infecție. Testarea vine pe măsură ce varianta Delta se extinde în mai multe părți ale lumii. Israelul constată o nouă creștere a cazurilor, în ciuda ratelor ridicate de vaccinare și a succesului timpuriu al vaccinului Pfizer.

Testarea o să favorizeze accesul la Green Pass

Speranța guvernului este că un număr semnificativ de copii care sunt încă neeligibili pentru vaccinare vor fi găsiți cu anticorpi, făcându-i eligibili pentru un Green Pass, ceea ce i-ar scuti de izolarea și testarea obligatorie. Efortul este de așteptat să ofere o ușurare sistemului educațional și de sănătate israelian, permițând copiilor să dispună de mai multă lejeritate în anumite activități, cum ar fi frecventarea școlii și practicarea acțiunilor recreative. 

Datele de la sfârșitul săptămânii de la Ministerul Sănătății arată că numărul de cazuri grave de COVID-19 a crescut cu 45 până la peste 650, deși numărul mediu de persoane infectate de fiecare purtător de COVID-19 a scăzut la 1,2, scrie BusinessInsider.

Israelul ridică restricţiile vizând bărbaţii gay care vor să doneze sânge

Bărbaţii homosexuali pot dona acum sânge în Israel fără niciun fel de restricţii, a anunţat ministrul sănătăţii joi într-o postare pe Twitter, după efectuarea unei schimbări în reglementările despre care el a spus că erau discriminatorii, relatează agenţia DPA. 

'Am ordonat derogarea şi ca întrebările irelevante să fie eliminate din chestionarul donatorului', a declarat ministrul sănătăţii, Nitzan Horowitz.

'Discriminarea împotriva persoanelor gay la donarea de sânge s-a terminat. Nu există diferenţă între sânge şi sânge', a subliniat el. Noile reguli intră în vigoare în octombrie, când chestionarele pentru donatorii de sânge nu vor mai face distincţia între homosexuali şi heterosexuali atunci când este vorba despre abordarea unor riscuri posibile.

În schimb, întrebările trebuie să se concentreze asupra faptului dacă potenţialii donatori s-au angajat în practici sexuale riscante cu un nou partener sau parteneri.

În trecut, donatorii de sânge homosexuali erau întrebaţi dacă au făcut sex cu un bărbat în ultimele 12 luni, a declarat un purtător de cuvânt al serviciului de salvare israelian. Dacă ar fi făcut, bărbaţii puteau dona sânge, dar acesta era apoi congelat timp de mai multe luni şi pus la dispoziţie de exemplu numai după ce donatorul era testat pentru HIV la o donare ulterioară (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel