EXCLUSIV  COVID - 19. Mască protecție, GREŞEALA MAJORĂ pe care mulți o fac. Baciu, secretar de stat: Asta-i important!

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a explicat cum se foloseşte, după cât timp trebuie înlocuită şi unde trebuie aruncată masca, după utilizare. 

Într-un interviu acordat DC News, Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a explicat cum trebuie folosită masca chirurgicală. Acesta a subliniat faptul că masca nu te protejează pe tine de infectare ci îi protejează pe cei din jurul tău, în cazul în care tu eşti bolnav.

"OMS face recomandări pentru utilizarea măştii clasice, chirurgicale, în contextul acestei situaţii cu noul coronavirus. În primul rând vorbim despre persoanele care au simptomatologie. Sunt câteva elemente esenţiale atunci când vine vorba despre gestul de a purta mască. În primul rând trebuie să ştim că ea nu trebuie refolosită. Trebuie să o purtăm câteva ore, 2-4 ore. Important e modul în care o pui şi cum o dai jos. Nu se dă jos masca cu partea din faţă, pentru că aceea este partea care a intrat în contact cu tot felul de agenţi patogeni, ci se dă jos de la elastice sau mecanismele de prindere.

În plus, este important să o arunci la coşul de gunoi. La fel de important, acest gest trebuie completat cu o spălare pe mâini. Pentru că în momentul în care ai pus mâna pe mască e posibil să ai şi pe degete acei agenţi patogeni", a explicat Andrei Baciu.

VIDEO: 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel