COVID - 19. Jair Bolsonaro, președintele Braziliei, pe punctul de a fi acuzat de omucidere în masă

Jair Bolsonaro este acuzat de nu mai puțin de 11 infracțiuni, printre care crime împotriva umanității, incitare la omucidere și șarlatanie  Foto: Facebook
Jair Bolsonaro este acuzat de nu mai puțin de 11 infracțiuni, printre care crime împotriva umanității, incitare la omucidere și șarlatanie Foto: Facebook

Jair Bolsonaro, președintele Braziliei,  ar putea fi acuzat de omucidere în masă, pentru modul în care a gestionat criza COVID-19.

Brazilia se află în topul țărilor care au înregistrat cele mai multe infectări cu SARS-COV-2, respectiv decese din cauza COVID-19. La nivel internațional, președintele Jair Bolsonaro este considerat principalul responsabil. Astfel, acest lucru i-ar putea atrage probleme severe în justiție.

Jair Bolsonaro ar putea fi acuzat de omucidere în masă, pentru modul în care a gestionat criza COVID. Un comitet al Congresului brazilian ar urma să facă acest demers, din cauza numărului mare de decese înregistrat, informează CNN. Documentul citat de trustul media arată că președintele s-ar fi bazat pe „imunitatea de turmă”. Astfel, coronavirusul s-a răspândit rapid și a provocat un număr mare de decese.

Raportul citat are nu mai puțin de 1.078 de pagini și ar urma să fie votat de plenul senatului săptămâna viitoare, însă documentul a fost publicat de presa locală. Plenul are puterea de a amenda textul care oferă un portret devastator al neglijenței, incompetenței și al negaționismului în raport cu datele științifice, toate acestea fiind dominante pentru administrația Bolsonaro. 

Raportul îl acuză pe  Jair Bolsonaro de nu mai puțin de 11 infracțiuni, printre care crime împotriva umanității, incitare la omucidere și șarlatanie, pentru că a promovat în mod repetat leacuri ineficiente împotriva virusului, printre care hidroxichlorochină. 

De asemenea, potrivit The Guardian, cea mai serioasă acuzație rămâne refuzul de a achiziona vaccinuri anti-Covid în prima fază, în ciuda ofertelor prezentate guvernului.

Brazilia a înregistrat 600.000 de decese de COVID, locul al doilea în lume, după SUA. Administrația Bolsonaro este acuzată pentru jumătate din aceste decese. Atât președintel, cât și alte 69 de persoane cu funcții importante în stat sunt incriminate de crimă în masă.

În replică, Bolsonaro a declarat că acuzațiile fac parte dintr-un joc politic împotriva sa.

Cifrele pandemiei de COVID-19, în Brazilia

În Brazilia, țară cu o populație de peste 212 milioane de locuitori, au fost înregistrate peste 21 de milioane de infectări cu SARS-COV-2. Peste 600.000 de persoane au decedat, iar peste 20 de milioane s-au însănătoșit. În prezent, în Brazilia există peste 220.000 de cazuri active.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel