COVID-19. Codin Maticiuc: Dintre toate părerile de pe Internet, am ales să o împărtășesc

Codin Maticiuc
Codin Maticiuc

Codin Maticiuc, în contextul noului coronavirus, a distribuit mesajul unchiului său, care face precizări despre efectele economice și nu numai.

„Dintre toate părerile de pe internet am ales să împărtășesc cu voi pe cea a unchiului meu, scriitorul Tudor Calin Zarojanu. Check this out:

Este indiscutabil un pericol major. Trebuie luate măsuri serioase și chiar sunt luate. Ce nu m-am convins eu deocamdată este că ar fi cel mai mare pericol al ultimelor decenii. Dar asta contează mai puțin, că nu ne folosește la nimic să ținem clasamente.

Dacă e vorba de viitor, părerea mea e că:

1. Se va pune la punct un vaccin, dar probabil după încheierea epidemiei.

2. Epidemia se va stinge în mod natural, într-un termen de 1-2, maximum 3 luni.

3. Bilanțul final va fi de ordinul a câtorva zeci de mii de morți.

4. Vârful va fi atins probabil în cursul lunii aprilie, după care rata îmbolnăvirilor va începe să scadă.

5. Vor fi severe - dar nu apocaliptice - efecte economice. Se vor redefini relații internaționale, globalizarea, turismul, studiul și lucrul în străinătate, legislațiile și altele.

6. Vor exista însă și efecte secundare pozitive, cum ar fi redefinirea eforturilor profesionale strict necesare (se va extinde lucrul de acasă acolo unde e posibil) și ascensiunea accentuată a soluțiilor online. Lumea o să se vânture mai puțin fără rost, se vor simplifica proceduri. Un efect pozitiv important cred că va fi conștientizarea mai serioasă a faptului că suntem fragili și că avem nevoie de cooperare fără limite.

7. E de sperat că se vor înregistra progrese medicale, farmaceutice și organizatorice. Chiar dacă nu se va găsi prea repede vaccinul (sau nu va putea fi suficient distribuit) și epidemia, cum se spune, va reveni prin noiembrie, întreaga lume va fi mult mai pregătită s-o întâmpine și va fi mult mai puțin haos.

8. Evident, omenirea va supraviețui și e foarte posibil să devină mai deșteaptă”, este mesajul distribuit, vineri, de Codin Maticiuc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel