COVID - 19. Cine a facut ancheta epidemiologică la Parlamentul României

Orban FOTO AGERPRES
Orban FOTO AGERPRES

Premierul Ludovic Orban a făcut precizări cu privire la ancheta epidemiologică de la Parlamentul României.

'Testarea a fost făcută la miniștri și la parlamentari, care au participat la Biroul Politic Național (n.r al PNL), unde a fost și senatorul Chițac. În ceea ce privește testarea celorlalți parlamentari...este o decizie luată la nivelul conducerii Parlamentului. A fost o hotărâre necesară pentru că este vorba despre funcționarea unei instituții fundamentale a statului român, cu atât mai mult că au fost cazuri de parlamentari, un senator și un deputat, diagnosticați pozitiv.' a precizat Orban.

VEZI ȘI ÎNCHIDERE BUCUREȘTI. Orban: Demarăm anchetă

'Era o măsură necesară, care trebuia aplicată, dar să nu afecteze în niciun fel testarea persoanelor, care au nevoie de această procedură. Fac o precizare. Nu toți cei 2.700 de cetățeni români din carantină trebuie testați, ci doar cei care încep să aibă simptome evidente cu noul coronavirus. Aceeași situație este și în cazul celor aflați în izolare la domiciliu.' a declarat Orban.

'De asemenea, în ceea ce privește testarea persoanelor de contact din cadrul anchetelor epidemiologice, testarea se face în aceleași condiții, la domiciliu, dacă prezintă simptome evidente de infectare cu COVID-19. Vom crește capacitatea de diagnosticare pentru a putea efectua diagnosticarea oricărei persoane căreia trebuie să i se efectueze acest lucru.' a mai spus premierul Ludovic Orban, aflat în autoizolare la Vila Lac 1.

VEZI ȘI Ce ar putea conține decretul privind starea de urgență pe care îl va semna Iohannis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel