Ce ar putea conține decretul privind starea de urgență pe care îl va semna Iohannis

Președintele Klaus Iohannis urmează să emită decretul privind instituirea stării de urgență. Printre măsuri se pot regăsi oprirea mijloacelor de transport în Capitală și în țară sau închirierea de hoteluri pentru a fi transformate în centre de carantină.

Începând de mâine, în România este instituită starea de urgență. Deocamdată, știm că un grup de lucru, format din reprezentanții mai multor ministere, a trimis către premierul Ludovic Orban propunerile de măsuri. Acesta va transmite propunerile, la rândul său, către președinte, care va emite decretul.

Ca linii generale, acest decret poate conține:

- restricții ale transportului în București sau țară, iar deplasarea la muncă să se facă doar cu mașina personală

- restricții ale zborurilor către orice țară care este considerată zonă roșie pentru COVID-19

- toate instituțiile care pot trimite angajații să lucreze de acasă, o vor face

Și tot la capitolul măsuri s-a putea regăsi suspendarea cheltuielilor guvernamentale destinate ajutoarelor sociale. În schimb, hotelurile pot deveni centre de carantină, mai ales că în perioada următoare sunt așteptați acasă mulți români din Diaspora. Și tot în acest sens este posibil ca autoritățile să facă apel ca românii întorși din Italia, Spania, Marea Britanie sau alte țări să vină cu cel puțin 2 săptămâni înainte, pentru a sta în perioada de carantină până la Paști.

Deja au fost interzise evenimentele cu peste 50 de oameni, dar este posibil ca mall-urile și cinematografele să fie închise.

În această perioadă este de așteptat să fie adaptat programul de guvernare. Unele companii au cerut deja ca Executivul să ia în considerare acordarea de sprijin financiar. Acest lucru ar putea fi făcut prin ajutoare de stat sau garanții. Acolo unde este nevoie, statul trebuie să acorde lichidități băncilor, iar pentru IMM-uri să fie folosiți bani europeni, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel