Urmărește emisiunea live


COVID-19. Angajat al Penitenciarului Giurgiu, confirmat pozitiv

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Un angajat al Penitenciarului Giurgiu a fost confirmat pozitiv la testul pentru coronavirus.

ANP anunță că vineri, un angajat al Penitenciarului Giurgiu a confirmat pozitiv la un prim test pentru SARS-CoV-2. Pentru certitudine, s-a luat decizia retestării acestuia, polițistul de penitenciare aflându-se, în prezent, internat la Spitalul Clinic „Dr. Victor Babeș" București, scrie Mediafax. Angajatul, asimptomatic, este contactul unui membru de familie confirmat pozitiv.

Posibilii contacți, în autoizolare

"Deși polițistul de penitenciare nu are atribuții în spațiul de deținere și interacțiunea cu persoanele private de libertate este limitată, prin respectarea conduitei de prevenție de la nivelul unității, acesta a purtat, în executarea serviciului, echipament de protecție (mască și mănuși). Instituțional, a fost dispusă măsura autoizolării posibililor contacți, în paralel cu intensificarea activităților de dezinfecție și igienizare a spațiilor. Preventiv, un deținut contact a fost testat, în data de 18.04.2020, potrivit precizărilor Direcției de Sănătate Publică Giurgiu, rezultatul fiind negativ", transmite ANP.

Angajații unităților penitenciare sunt supuși triajului epidemiologic, atât la intrarea, cât și la ieșirea din serviciu, iar angajatul implicat nu a manifestat simptomatologie specifică infectării cu virusul SARS-CoV-2. Până la acest moment, nu se înregistrează nicio altă confirmare de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul Penitenciarului Giurgiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel