EXCLUSIV  Covid-19, trei scenarii. Dr. Marţian (SANADOR): În această situaţie e România

Dr. Bogdan Marțian
Dr. Bogdan Marțian

Dr. Bogdan Marţian (SANADOR) a descris cele trei scenarii legate de pandemia de coronavirus, explicând în care dintre situaţii se află România.

"Sistemele medicale mari din lume au descris trei mari scenarii posibile: unul în care cazurile sunt puţine şi resursele medicale sunt suficiente - situaţia ideală – un al doilea scenariu în care cazurile sunt mai multe, dar resursele încă sunt suficiente sau se pot suplimenta într-un timp relativ scurt; şi scenariul numărul trei în care cazurile sunt foarte multe şi foarte grave, iar resursele au devenit deja insuficiente – ceea ce înseamnă un sistem medical depăşit.

Sanador

Din păcate, multe ţări din lume sunt în acest scenariu trei deja şi nu sunt semne, cel puţin pentru viitorul apropiat, care să ne facă să credem că vor regresa către scenariul doi sau poate chiar unu. Pe de altă parte, din fericire, România nu a ajuns în scenariul trei şi încă suntem într-o situaţie mai bună faţă de alte ţări", a explicat, într-un interviu acordat DC News, dr. Bogdan Marțian, șeful Clinii de chirurgie generală de la Spitalul Clinic Sanador.

Detalii în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel