Costel Fotea: Șapte centre de colectare a deșeurilor inerte la Galați

Costel Fotea, președintele PSD al Consiliului Județean Galați, a anunțat că a semnat contractele de finanțare  pentru amenajarea a șapte centre  de colectare  a deșeurilor inerte (moloz, mobilă uzată, electrocasnice defecte).

 

"Sunt ample investiții de mediu, pe care le vom realiza la Slobozia Conachi, Târgu Bujor, Valea Mărului, Umbrărești, Berești-Meria, Brăhășești și Drăgușeni.

În aceste centre, extrem de importante dacă vrem să avem un mediu mai curat și ape mai puțin poluate, vor putea fi aduse, în mod voluntar, acele deșeuri care nu pot fi duse la pubele, de la molozul rezultat în urma demolarilor la mobila uzată sau electronicele vechi.

Au fost alese aceste localități pentru a acoperi cât mai bine județul, având în vedere că aceste centre pot fi folosite și de către localitățile învecinate.

Mai mult, am ținut cont și de faptul că la Valea Mărului a fost construit de la zero un depozit de deșeuri menajere, precum și o stație modernă de sortare, că la Târgu Bujor am amenajat o stație de transfer sau că la Tecuci, la doar câțiva kilometri de Umbrărești, construim în acest moment stații moderne pentru transferul și compostarea deșeurilor.

Valoarea acestor investiții este de aproximativ 32 de miloane de lei (6,5 milioane de euro)", a precizat într-o postare pe Facebook Costel Fotea.

Vezi și: Spital nou la Tecuci

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel