Urmărește emisiunea live


Coronavirus România. Gelu Duminică: Mizerabil! Temerea mea sunt OAMENII, nu VIRUSUL

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Sociologul Gelu Duminică a vorbit despre Coronavirus, despre panica creată în România și în lume și despre impactul asupra oamenilor. 

"Criza a apărut pentru că doar asta vedem și suntem bombardați cu informație de peste tot. E o chestie necunoscută, iar teama de BAU-BAU-ul ăsta, Coronavirus, este foarte mare și nici cei care au văzut nu au explicat cel mai bine și cel mai corect. Vedem panică în toate statele. Acțiunea pe care noi o vedem de la depărtare, nu este una în sensul celor spuse de domnul doctor (n.r. Vasile Astărăstoae) în care da, e o boală, da, e gravă, da, trebuie să luăm în serios chestiunea asta, însă noi am mai trecut prin chestiuni de genul acesta. Am văzut foarte mulți politicieni care au încercat să capitalizeze această chestiune, ceea ce mi se pare mizerabil", a declarat Gelu Duminică, în direct la B1 TV.

Citește și: CORONAVIRUS, impact SUMBRU. Vasile Astărăstoae: E foarte CLAR! 40% din populație va fi infectată!

"La nivel mondial, dimineață erau aproximativ 90.000 de cazuri, vreo 2.800 de decese și vreo 30.000 de oameni vindecați. Haideți să ducem lucrurile acolo unde sunt. Repet, în momentul în care jumătate din știrile din România cuprind informații despre Coronavirus, ce s-a întâmplat, panică, magazine închise, e logic că natural, conștient sau inconștient, omul spune același lucru", a completat el.

Care e cea mai mare temere a lui Gelu Duminică

"Cea mai mare temere a mea sunt oamenii, nu e virusul. E și deformație profesională, iar ceea ce văd zilele acestea, în București cel puțin, mă panichează. Toată lumea parcă a luat-o razna, stăm cu Coronavirusul în gură de zici că nu mai avem altceva de discutat. La fel am stat și cu migranții, deși nu aveam migranți. Mi se pare că de foarte multe ori, răul major pentru societatea asta sunt oamenii înșiși. Dacă în momentul de față ne comportăm ca inamici unul față de celălalt, nu merge. Eu mi-aș dori ca în aceste zile, când panica asta e instalată, să văd informații generale precum: Cum să bei 2l de apă pe zi...să fie Spălați-vă de mâini! De fapt panica nu poate fi combătută decât prin funcționarea instituțiilor, prin informație...", a mai spus Gelu Duminică. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel