Urmărește emisiunea live


CORONAVIRUS, impact SUMBRU. Vasile Astărăstoae: E foarte CLAR! 40% din populație va fi infectată!

Prof. dr. Vasile Astărăstoae, fost președinte al Colegiului Medicilor din România, a vorbit despre impactul, despre mediatizarea și gestionarea Coronavirusului, dar și despre gravitatea acestuia asupra țării și asupra întregii lumi. 

"Dacă ne referim la autoritățile medicale, eu sunt foarte mulțumit de modul în care ei au gestionat criza, până în prezent și au dat dovadă de calm, profesionalism și nu au intrat în panică. Dacă ne referim la politicieni și la ziariști, atunci ei nu au făcut altceva decât să inducă o psihoză în masă. Să fie foarte clar, această nouă infecție cu noul Coronavirus, care e din Wuhan, este o infecție care nu este atât de periculoasă. Mortalitatea prin ea este de 2,4%, dar bineînțeles cu diferență de vârstă. De exemplu, eu sunt în grupă de risc foarte mare, 12,4% dintre cei care au decedat au avut vârstă de peste 70 de ani. Am 70 de ani, am insuficiență cardiacă, insuficiență respiratorie, deci mie ar trebui să-mi fie frică, dar nu este cazul, pentru că este un virus care circulă", a declarat prof. dr. Vasile Astărăstoae, în direct la B1 TV. 

”Au dat caracter politic unui moment care trebuie gestionat tehnic”

"De ce s-a speriat lumea, nu numai România, pentru că panica este peste tot, mai puțin în SUA și Marea Britanie și în Germania, pentru că ei tratează cu calm acest lucru, pentru că omul se teme de necunoscut! Câți decedează în accidente de mașină?! Vedeți vreunii intrând în panică pentru că circulă mașinile pe străzi? În schimb, acest virus care a apărut și mutația este nouă, dintr-o dată i-a speriat și s-au speriat și din cauza crizei privind vaccinurile. Eu nu spun că prin vaccinare rezolvi totul și s-au mai speriat din cauză că presa a mediatizat greșit acest caz și în acelați timp politicienii s-au băgat, și-au dat toți cu părerea și au dat caracter politic unui moment care trebuie gestionat tehnic", a completat el. 

Virusul a fost provocat intenționat sau provine dintr-o cale naturală?

"Părerea mea e că a apărut pe cale naturală. Am văzut scenariile... dar trebuie să ne așteptăm la o pandemie. Vom avea epidemie în România și o pandemie. Citeam mai devreme un articol și un profesor de la Harvard spunea foarte clar: Anul viitor, 40% din populația globului va avea infecție cu virus, mortalitate așteptată de 1,1% după care virusul va dispărea pentru că lumea se va imuniza natural", a completat prof. dr. Vasile Astărăstoae.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel