Coronavirus pe ambalajele unor pachete de carne. Unde s-a descoperit

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Autorităţile au anunţat că au detectat noul coronavirus pe ambalajele pachetelor de carne de vită dintr-un lot importat din Brazilia.

Totul a avut loc în oraşul chinez Wuhan. Autoritățile au anunțat că au detectat noul coronavirus pe ambalajele pachetelor de carne de vită dintr-un lot importat din Brazilia, în contextul în care săptămâna aceasta a fost accelerată testarea alimentelor congelate în cadrul unei campanii la nivel naţional, informează Reuters.

Comisia Sanitară Municipală din Wuhan a declarat într-un comunicat publicat pe site-ul său că a identificat trei mostre pozitive pe exteriorul ambalajelor de carne de vită congelată şi dezosată provenind din Brazilia, scrie Agerpres.

Carnea de vita intrase în ţară prin portul Qingdao la data de 7 august şi a ajuns la Wuhan la 17 august, unde a fost depozitată într-o unitate frigorifică până de curând.  Codul de înregistrare al exportatorului transportului de carne de vită era 2015, a precizat comisia, respectiv o fabrică deţinută de Marfrig Global Foods S.A., potrivit Reuters.

Marfrig nu a putut fi contactată imediat pentru a comenta subiectul, a indicat Reuters. Peste o sută de angajaţi de la unitatea din Wuhan au fost testaţi şi au fost prelevate două sute de probe de mediu.

22 de probe pozitive din aproape 3 milioane analizate

Până în septembrie, au fost identificate doar 22 de probe pozitive din aproape 3 milioane analizate însă, după ce unii muncitori portuari s-au infectat recent cu virusul, săptămâna aceasta au fost intensificate testarea şi dezinfectarea alimentelor importate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel