EXCLUSIV  Soluții de URGENȚĂ pentru persoanele vulnerabile în fața COVID-19. Wiener: Trebuie SUSPENDATE

Adrian Wiener, membru în Comisia pentru sănătate publică din Senatul României, a vorbit despre situația pacienților în vârstă și suspendarea unor protocoale, în plină pandemie de coronavirus, în timpul dezbaterii "Politicile publice: cauză sau soluţie pentru criza medicamentelor", organizată de DCMedia Group.

"Soluţiile pentru a nu avea o criză de aprovizionare, mai ales pentru pacienţii cronici, trebuie implementate de urgență. Câteva soluţii: debirocratizarea prescrierii medicamentelor, suspendarea temporară a protocoalelor de prescriere, astfel încât scrisorile medicale să fie prelungite, pacientul să nu mai intre pe circuitul medic specialist - medic de familie şi să se expună. După cum ştim, pacientul vârstnic este cel vulnerabil la COVID-19. Toate referatele prin care sunt recomandate dispozitivele medicale. Sunt pacienţi care au oxigen la domiciliu, ei trebuie să umble din nou la specialişti pentru prelungirea accesului la aceste dispozitive.

Trebuie ca asociaţiile producătorilor şi importatorilor de medicamente să contribuie activ la prevenirea unei crize de aprovizionare şi la accesul pacienţilor mai ales la medicaţia cronică, tot ceea ce susțin în viaţă aceşti pacienţi vulnerabil. Nu ne mai permitem să îi punem pe drumuri, să le condiţionăm accesul la medicamente (...) Trebuie suspendat procesul birocratic, aceste filtre, cele puţin temporar", a declarat Adrian Wiener.

Validarea reţetei online 

"Folosirea cardului trebuie suspendată. O soluție pentru o mare parte din timpul pe care pacientul îl petrecea în sala de aşteptare este validarea reţetei online sau a consultaţiei. Trebuie să se treacă la renunţarea temporară la aceste nenorocite de raportări care ucid şi medicii şi pacienţii, la figurativ, le consumă timpul şi resursele", a propus Wiener.

"Aceste soluţii le-am înaintat în Comisiile reunite de Sănătate. Ele au fost prinse în documentul anexă care va însoţi încuviinţarea stării de urgenţă, ca propuneri, ca sugestii. Decretul nu poate fi modificat", a mai spus acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel