EXCLUSIV  CORONAVIRUSUL. Cine are risc de moarte în cazul epidemiei

Epidemia de coronavirus 2019-nCoV a început pe 12 decembrie 2019 în centrul orașului Wuhan, China, atunci când a apărut un grup de persoane cu pneumonie de cauză necunoscută.

Perioada de incubație (perioada de la expunere până la apariția simptomelor) este de aproximativ două săptămâni, simptomele includ febră, tuse și dificultăți de respirație și ea poate fi fatală. Întrebarea esențială în cazul epidemiei este următoarea: care sunt persoanele care se află în risc de moarte dacă au noul coronavirus?

În cazul gripei sezoniere, decesul apare la oamenii cu imunitate fragilă cum sunt copiii mici și la persoanele cu afecțiuni preexistente: diabetici, cardiaci etc.

Riscul cel mai mare era dacă coronavirusul acționa la întâmplare, fără explicație

Spre deosebire de gripa clasică, în ceea ce privește rata deceselor, coronavirusul afectează foarte puțini copii. Dintre 100 persoane infectate cu noul coronavirus care au sub 50 ani, există risc de deces în cazul a 0,5%. În schimb, dintre 100 persoane infectate cu noul coronavirus care au peste 60 ani, 15% mor. Practic, procentele sar brusc. Vorbim despre cifrele care sunt acum cunoscute între specialiști după experiența din China.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel