EXCLUSIV  Coronavirus - Cât de sigure sunt coletele din China. Infomații de la directorul Poștei Române. Clienții AliExpress trebuie să știe

Răspândirea coronavirusului în China a determinat o serie de companii din lume să suspende legăturile cu țara asiatică, afectați de această decizie fiind și clienții care fac comenzi online, în special la gigantul Ali Baba, pe site-ul AliExpress. Cât de sigure sunt coletele din China, ne spune Horia Grigorescu, directorul general al Poștei Române.

După ce ieri, Poșta Română a emis un comunicat de presă în care anunța suspendarea expedițiilor către China, DC News a solictat un punct de vedere companiei legat de coletele care vin din țara asiatică grav afectată de epidemia de coronavirus, având în vedere cumpărăturile online pe care le fac românii pe site-urile chineze, cel mai mare fiind gigantul mondial AliExpress. Horia Grigorescu, directorul general al CN Poșta Română, a explicat pentru DC News:

”Ultima decizie de suspendare a expedierilor internaționale către China este o decizie prin care nu facem nimic altceva decât să transpunem o decizie comercială pe care au luat-o partenerii noștri, în speță operatorii de zboruri către China. Tarom-ul are o convenție de colaborare cu partenerii săi din Sky Team. Operatorii aceștia, luând decizia de a suspenda zborurile către China, nici Tarom-ul nu mai are posibilitatea să opereze pe această destinație. Astfel, noi ca și Compania Poșta Română nu mai avem cum să trimitem, dată fiind decizia de business a partenerilor, pe această zonă”, ne-a declarat Horia Grigorescu.

Cum ajung coletele din China

”Sosirea coletelor se face și cu alte companii aeriene, nu doar cu partenerii Sky Team. Sunt zboruri care operează din China către Europa. Cele mai multe colete vin prin Rusia, în momentul de față. Se face prin transport feroviar până în Rusia, unde se dezinfectează tot ce au de dezinfectat și, pe urmă, sunt zboruri din Rusia către piața europeană”, a precizat directorul Poștei.

Protecția angajaților

”În primul rând, modalitate prin care se transmite coronavirus, din informațiile pe care le avem la acest moment, varianta prin care sunt expuși oamenii cel mai mult este prin contact direct. În ceea ce privește transmiterea virusului prin colete, în sensul că coletul poartă virusul respectiv, aici toate informațiile ne conduc la ideea că nu se transmite în modul respectiv. Mai mult decât atât, autoritățile din China efectuează dezinfecție la absolut toate coletele care pleacă de la ei în afara teritoriului lor, deci și către România, iar pe de altă parte, CN Poșta Română a luat toate măsurile tocmai pentru a dezinfecta, la rândul ei, în momentul în care pătrund în punctul de acces în România, respectiv Vama Otopeni, toate trimiterile care vin din China. Angajații noștri care intră în contact cu coletele au primit kit-uri de protecție.” a precizat Horia Grigorescu.

Citește și: Coronavirus - Expedierea coletelor către China, suspendată de Poșta Română

Protecția clienților finali

”Ceea ce este foarte important de punctat, este că în momentul în care un colet vine din China, nu vine de acolo și în 24 de ore a pus mâna pe el un angajat al Poștei, ci rămâne într-o zonă de tranzit, după care trece prin această perioadă de dezinfecție, după care ajunge în centrul de sortare al Poștei Române. Astfel că, în realitate, vorbim de cel mai scurt interval de timp de câteva zile până la momentul la care un colet din China ajunge să fie manipulat, într-un fel sau altul, de un angajat al poștei. Ori, timpul de viață al virusului este de 24-48, deci nu este niciun risc pentru clienți”, a mai explicat directorul general al Poștei Române.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel