Coronavirus a lovit fix într-o zonă din Italia în care locuiesc 8.000 de români: "Magazinele sunt închise, străzile, pustii"

Coronavirus a lovit fix într-o zonă din Italia în care locuiesc 8.000 de români. O româncă stabilită în Codogno, localitatea italiană în care a fost înregistrat primul deces de coronavirus, face dezvăluiri cutremurătoare. 

„De azi dimineață, de când am aflat despre cazul bărbatului din localitatea nostră, nu am ieșit din casă. Mi-a spus o vecină că magazinele din Codogno sunt închise, străzile sunt pustii, iar lumea este foarte îngrijorată. La farmacie nu se mai găsesc măști chirurgicale și nici dezinfectant pentru mâini", a povestit Delia Buzan, pentru Rotalianul.ro.

Ea a dezvăluit că, după ce s-a aflat despre cazul bărbatului de 78 de ani care a decedat, au apărut o mulțime de echipe sanitare.

„250 de persoane sunt în carantină, iar pe străzile din localitatea noastră am văzut persoane echipate cu salopete din alea albe, de protecție. Nu știu ce făceau și ce scop aveau, i-am văzut pe stradă, erau acoperiți complet, îmbrăcați în echipamentele de protecție specifice, așa cum se văd pe la televizor", a continuat aceasta.

În provincia Lodi, la 1 ianuarie 2019 erau înregistrați un număr de 8.058 de români, iar Codogno este al doilea oraș ca număr de locuitori din această provincie. „Suntem mulți români aici, avem chiar două familii de români care locuiesc în vecinătatea noastră", a mai povestit românca.

10 orașe, în carantină

10 oraşe din nordul Italiei, mai exact din provincia Lombardia, sunt în carantină din cauza coronavirusului. Autorităţile locale au închis întreprinderile, magazinele şi şcolile, iar 42 de meciuri de fotbal din ligile inferioare au fost amânate.

Ultimul bilanţ sosit din Italia vorbeşte despre 45 de persoane infectate cu coronavirus, 36 în regiunea Lombardia şi 9 în Veneto. Doi italieni au fost murit din cauza virusului COVID-19.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel