Corina Creţu: E îngrijorător cât de multă dezbinare a adus cu sine această pandemie!

Corina Creţu: Sunt şanse ca, până la finalul anului, Consiliul UE să voteze intrarea României în Schengen / Facebook - Corina Crețu
Corina Creţu: Sunt şanse ca, până la finalul anului, Consiliul UE să voteze intrarea României în Schengen / Facebook - Corina Crețu

Europarlamentarul Corina Creţu trage un semnal de alarmă cu privire la efectele pandemiei de coronavirus. 

"E îngrijorător cât de multă dezbinare a adus cu sine această pandemie. Susțin cu toată fermitatea Programul de cooperare transfrontalieră "Interreg" - care poate contribui la reconstruirea încrederii între cetățeni, dar și în proiectul european.

Un studiu recent al Consiliului European pentru Relații Externe (ECFR) indică faptul că pandemia a generat diviziuni majore între europeni, ceea ce subminează parțial și încrederea între cetățenii diferitelor țări. Autorii acestui studiu lansează un apel ca UE și guvernele naționale să ia măsuri pentru a diminua diviziunile sociale atât între statele membre, cât și în interiorul statelor membre.

Cred că un răspuns ferm în acest sens ar putea fi asigurat de Programul de cooperare transfrontalieră 'Interreg', care anul acesta a împlinit 31 de ani. Interreg dovedește faptul că, prin colaborarea dintre cetățenii mai multor țări, provocările comune pot fi mai ușor înfruntate. Am apreciat foarte mult acest program, în calitate de Comisar European pentru Politică Regională - pentru că este emblematic pentru politica de coeziune, oferind cadrul necesar implementării unor acțiuni comune a actorilor naționali, regionali și locali din diferite State Membre ale UE, reducând astfel decalajele sociale și economice care încă există între acestea.

În prezent, România are programe de cooperare transfrontalieră cu Republica Moldova, Bulgaria, Serbia, Ucraina, Ungaria, fiind și parte a Programului Operațional Comun "Bazinul Mării Negre" și Programul Transnațional Dunărea. Toate acestea sunt oportunități nu doar de a finanța proiecte, de a spori competitivitatea celor implicați, dar și de a reclădi încrederea - atât de greu pusă la încercare în acest ultim an și jumătate", transmite europarlamentarul Corina Creţu printr-un mesaj publicat pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel