Copil născut prematur, după ce mama a fost infectată cu coronavirus. Femeia a murit, fără să-și fi ținut vreodată bebelușul în brațe

O tânără mamă de 29 de ani a murit înainte să apuce să-și țină bebelușul în brațe, la câteva zile după naștere.

Fozia Hanif a fost testată pozitiv pentru COVID-19, boala declanșând nașterea prematură a fiului său, Ayaan, scrie The Sun. Starea sa de sănătate s-a înrăutăţit şi, după şase zile, familia a fost sfătuită să vină să îşi ia rămas bun de la aceasta. Femeia a murit la Spitalul Heartlands din Birmingham, unde asistentele i-au oferit o poză cu fiul ei.

"Medicii au spus că e ceva uşor şi că poate merge acasă"

"Era foarte fericită. Ţinea fotografia şi spunea "uite, este copilul nostru şi vom merge, în curând, acasă". A fost ultima dată când am vorbit cu ea", a spus Wajid Ali, soţul tinerei mame, potrivit ITV News.

"Medicii au spus că o vor ţine în spital să vadă ce se întâmplă şi să îi facă un test pentru COVID-19. Au ţinut-o două zile. Testul a ieşit pozitiv şi a doua zi au spus că e ceva uşor şi că poate merge acasă. După patru zile, a început să aibă dificultăţi respiratorii şi am chemat ambulanţa", a mai spus bărbatul.

"A fost dureros când ni s-a spus că va fi deconectată de la aparate"

Fozia lucra la Serviciul de probațiune de la Curtea Magistraților din Birmingham. În luna martie, a făcut febră, iar medicii au oprit-o în spital pentru a-i face mai multe teste, după un control de rutină privind sarcina. A fost testată pozitiv şi, totuşi, a fost lăsată să meargă acasă. Aceasta a revenit la spital abia după ce starea i s-a agravat şi a fost pusă pe ventilator.

"A fost dureros când ni s-a spus că va fi deconectată de la aparate şi de la ventilator. Am strigat "nu, nu le opriţi până nu venim! Este o luptătoare! Poate trece prin asta", a spus Nabil Hanif, tatăl femeii.

Tânăra mamă a murit pe 8 aprilie, la trei săptămâni după ce a fost confirmată pozitiv cu COVID-19, şi la şase zile după ce l-a născut fiul său, în săptămâna 31 de sarcină. Fozia era în comă, deja, când familia şi-a luat rămas bun de la ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel